• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

24.02.2020

09:27

MISTERIJA "NULTOG PACIJENTA" U ITALIJI! Broj zaraženih raste iz sata u sat, nikome nije jasno kako je koronavirus stigao iz Kine, postoji nekoliko teorija

Vesti

MISTERIJA "NULTOG PACIJENTA" U ITALIJI! Broj zaraženih raste iz sata u sat, nikome nije jasno kako je koronavirus stigao iz Kine, postoji nekoliko teorija

Podeli vest

Italija je zvanično zemlja sa najvećim brojem obolelih od koronavirusa u Evropi. Poslednji podaci kažu da je više od 150 ljudi zaraženo, a troje preminulo u severnim pokrajinama Lombardija i Veneto

Kako se virus iz Kine "preselio" u Italiju? Ko je "nulti pacijent", odnosno osoba koja je prenela virus i kako se on zarazio?

Prvobitno verovalo se da je "nulti pacijent" u Lombardiji 41-godišnji muškarac koji se vratio iz Šangaja u Sant'Anđelo Lodiđano, naselje u italijanskom okrugu Lodi. Ova verzija učinila se logičnom, posebno nakon što je otkriveno da je zet pomenutog muškarca testiran na koronavirus, a rezultat je bio pozitivan. I jedan njegov prijatelj sa kojim je otišao na večeru nakon povratka iz Kine hospitalizovan je sa vrlo ozbiljnim simptomima. Delovalo je da je izvor zaraze identifikovan.

ZAUSTAVLJEN VOZ NA GRANICI IZMEĐU ITALIJE U AUSTRIJE! Sumnja se da su unutra dva lica INFICIRANA KORONAVIRUSOM!

Međutim, cela teza pala je u vodu kada je otkriveno da pomenuti muškarac uopšte nije zaražen. Njegov test je bio negativan, potvrđeno je sa Istituto Superiore di Sanità.

- Ne možete da zamislite koliko sam srećan što on nema veze sa tim. Rekli su da će se možda sutra, (24. februara) vratiti kući. Za dva dana prošli smo najmračnije brige i olakšanje - rekao je njegov otac italijanskom listu "Korijere dela sera".

Zaplet u ovoj verziji priče čini još jedan detalj - otac "osumnjičenog" da je "nulti pacijent" tvrdi da se njegov sin i njegov zet nisu videli nakon što se ovaj prvi vratio iz Kine u Italiju.

- Muž moje ćerke često putuje širom Italije zbog posla. Ko zna gde je pokupio virus. Zaražen je, ali ide na bolje. Moja ćerka se takođe testirala, ali ona nema virus - kaže on.

KINEZI OTIŠLI KORAK DALJE ZBOG KORONAVIRUSA! Potez centralne banke sve iznenadio!

Foto: Reuters

Kada je 20. febrauara objavljeno da je žena od 75 godina preminula od koronavirusa, pojavila se teorija da je "nulti pacijent" muškarac (38) sa kojim je preminula navodno imala kontakt u bolnici u naselju Kodonjo gde je otišla zbog prehlade.

I 38-godišnjak je došao u bolnicu zbog prehlade. Bio je bolestan, imao je visoku temperaturu i simptome upale pluća. Lekari su mu prepisali terapiju antibioticima, ali on nije želeo da bude hospitalizovan. Ali situacija mu se pogoršala, mogao da diše, pa se vratio u bolnicu, ovog puta zajedno sa suprugom.

Ova verzija za sada je odbačena, ali strah ne jenjava. Navodno, pacijent je imao intenzivan društevni život i redovno se bavio sportom. Strah od zaraze širi se kroz sva mesta koja je posetio u poslednje dve nedelje. U nedelju, 2. februara, 38-godišnjak je učestvovao u maratonu u Liguriji, a nedelju dana kasnije, 9. februara, u Sant'Anđelo Lodiđiano, a igrao je i fudbal sa svojim timom pre nego što je otišao u bolnicu.

- Dvoje od osam Kineza koji su gledali utakmicu na TV-u u baru u Činto Euganeo bili su pozitivni na korona virus - izjavio je Đulijano Martini, gradonačelnik tog mestašceta u provinciji Padova.

NA POČETKU JE BILO STRAHA I PANIKE, OTAC ME BODRIO KAD BIH KLONUO! Srbin iz karantina u Italiji ISPRIČAO KAKAV PAKAO JE PROŠAO ZBOG KORONAVIRUSA!

Foto: Reuters

Dodao je da je reć o grupi Kineza koji žive u Italiji, gde vode mali pogon za proizvodnju pantalona. Oni su se u Italiju vratili iz Kine nakon proslave kineske Nove godine, putujući preko Nemačke ili Holandije, gde nisu prošli aerodromsku kontrolu, rekao je Martini.

Prva od dve potvrđene žrtve korona virusa u Italiji, Adriano Trevisan (78), gledao je 9. februara isti fudbalski meč u istom baru u kojem je bila i grupa pomenutih Kineza.

- Stoga bi mogli zaključiti da je "nulti pacijent" možda sa naše opštine - zaključio je gradonačelnik Martini.

I ova verzija otpada. Pomenutih osam Kineza je hospitalizovano, objavio je "Corriere del veneto", test na koronavirus nije pokazao da je bilo ko od njih zaražen.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miki

pre 4 godine

Možda su im podmetnuli...i ovako se šuškalo da su sledeći za izlazak iz unije zbog finansijskog kraha

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija