• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/rt

06.03.2020

07:11

(FOTO) JEZIVA TAJNA MRAČNE RUSKE PLANINE! Smrt 9 mladih planinara u bespuću Urala misterija je već 61 godinu, forenzičari do danas znaju samo jedno -  I TO IH OSTAVLJA BEZ TEKSTA!

Vesti

(FOTO) JEZIVA TAJNA MRAČNE RUSKE PLANINE! Smrt 9 mladih planinara u bespuću Urala misterija je već 61 godinu, forenzičari do danas znaju samo jedno - I TO IH OSTAVLJA BEZ TEKSTA!

Podeli vest

Grupa od 9 studenata lokalnog tehničkog univerziteta koju je predvodio planinar Igor Djatlov krenula je na poslednje planinarsko putovanje u februaru 1959. godine

Istiniti događaj 1959. godine u zabačenom severnom delu masiva Ural u Rusiji, koji je poslužio kao inspiracija za holivudski triler "Đavolji prolaz" 2013. godine, spada među najjezivije nerešene misterije na svetu.

Grupa od 9 studenata lokalnog tehničkog univerziteta koju je predvodio planinar Igor Djatlov krenula je na poslednje planinarsko putovanje u februaru 1959. godine. Slikali su se i vodili dnevnike, u kojima su opisali veselu atmosferu i svakodnevne doživljaje, koji nisu ukazivali na nešto neobično.

Foto: Printscreen You Tube

Međutim, pošto nisu poslali signal sa planinarog odredišta, spasilačke ekipe su krenule u potragu za njima. Prizor koji ih je dočekao bio je zastrašujući.

Njihov šator je bio na padini koju žitelji tog kraja nazivaju "Planinom smrti". Bio je prazan i iznutra je bio rasečen oštrim predmetom. Sve stvari, uključujući i obuću ostale su u šatoru, netaknute. Zbog toga mnogi veruju da su pobegli u paničnom strahu, što pre su mogli.

Šta je nateralo 9 iskusnih planinara da po ciči zimi na ovakav način napusti logor niko još ne zna. Pronađeni su mrtvi.

Foto: Printscreen You Tube

Tela dvoje planinara, samo u donjem vešu, nađena su ispod bora, oko 1,3 kilometara dalje. Još tri tela su otkrivena na putu koji vodi iz šatora. Poslednje četiri žrtve nađene su nekoliko meseci kasnije, u obližnjoj rečici, ispod debelog snežnog pokrivača.

Četvoro planinara (svi su imali između 20 i 30 godina) zadobilo je teške unutrašnje povrede, prelom lobanje i povrede u predelu grudi. Jednoj ženi su bile iskopane oči, nedostajao joj je deo usne, a jezik joj je bio iščupan.

 

Foto: Printscreen You Tube

Zaključak prethodne istrage bio je da je sve planinare ubila "nepoznata jaka sila".

Posle toga se pojavilo više od 70 teorija o mogućem uzroku njihove smrti - od tajnih vojnih testova, zračenja, preko NLO-a do paranormalnih sila.

U nedostatku dokaza, scenariji o mogućem zločinu odbačeni su, saopštilo je tužilaštvo, koje će za početak ispitati da li je planinare ubila lavina, ili snežna oluja. Grupa istražitelja i forenzičara posetiće oblast u martu


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pepa prasac

pre 4 godine

dobro, a zasto niko ne priupita Putina o tome? dogod to neko ne ucini, smatram da je to neka vojna zataskana ujudurma

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija