• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Logicno.com

06.03.2020

14:58

POMPEO: KAKO SE USUĐUJU? ISTRAGA AMERIČKIH ZLOČINA OD STRANE ICC JE NEMORALNA! Vašintgton preti i da će silom osloboditi "svoje" kojima se sudi za ratne zločine!

Vesti

POMPEO: KAKO SE USUĐUJU? ISTRAGA AMERIČKIH ZLOČINA OD STRANE ICC JE NEMORALNA! Vašintgton preti i da će silom osloboditi "svoje" kojima se sudi za ratne zločine!

Podeli vest

Odluka Međunarodnog kaznenog suda (ICC) da istraži zločine u Afganistanu nemoralna je i nezakonita, poručio je američki državni sekretar Majkl Pompeo reagujući na odluku žalbenog veća Međunarodnog krivičnog suda koje je odobrilo zahtev tužilaštva za istraživanje mogućih zločina u Avganistanu

Ovo je doista zapanjujući korak neodgovorne političke institucije koja se maskira kao pravno telo, rekao je šef američke diplomatije.

- Sjedinjene Države zaštitiće svoje ljude od ovog izdajničkog suda bez zakona i neće finansirati ovu političku osvetu - ogorčeno je rekao Pompeo, naviknut da ICC istražuje i osuđuje samo one u koje prstom upre Vašington.

Treba podsetiti da je tužilaštvo Međunarodnog krivičnog suda pokrenulo preliminarnu istragu situacije u Avganistanu još 2006. godine, a 2017. godine predraspravnom veću poslalo zahtev za ispitivanje mogućih ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti u oružanom sukobu u Avganistanu.

U okviru slučaja mogli bi biti istraženi talibani, avganistanski vojnici i Amerikanci, posebno pripadnici CIA koji su počinili zločine u tajnim zatvorima u Poljskoj, Litvaniji i Rumuniji. Zbog toga je prijava očekivano odbijena, a kao razlog je navedeno da proces neće biti u interesu pravde i da su izgledi za uspešnu istragu i kazneni progon izuzetno ograničeni. 

(VIDEO) HERMES 900, HERON, RAKETE SPAJK... Koje izraelsko oružje bi mogla da kupi Srbija, VOJNI STRUČJANJCI NEMAJU DILEMU!

Međutim, tužilaštvo Međunarodnog krivičnog suda je uspelo da ospori odluku pred žalbenim većem, baš kao što je bio slučaj sa zahtevom da se istraže izraelski zločini u Pojasu Gaze i na Zapadnoj obali.

Napominjemo da Sjedinjene Države nisu član Međunarodnog krivičnog suda, a 2002. godine su čak usvojile poseban zakon koji dopušta upotrebu vojne sile za oslobađanje američkih i državljana savezničkih država zatvorenih na osnovu poternice koju raspiše ICC.

(VIDEO) POSLEDNJA VEST! NAPAD NA AMERIČKU AMBASADU U TUNISU! BOMBAŠ SAMOUBICA se dovezao na motoru, pa aktivirao pojas sa eksplozivom!

U martu 2019. je Vašington uveo ograničenja za izdavanje viza predstavnicima Međunarodnog krivičnog suda koji su, prema mišljenju američkih vlasti, direktno odgovorni za istrage koje se sprovode protiv američke vojske.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade

pre 4 godine

Uzalud se praćakaš kao riba na suvo. Dolazi i vama polako kraj, bićete manji od makovog zrna. Zar mislite da ste Bogom dani da svakoga, gazite, mučite, ubijate, a da za to ne snosite nikakve posledice. Mislite da ste gospodari sveta. Niste dolazi i ološima kraj ! ! ! ! ! !

DEDA RAKA

pre 4 godine

Ovaj čova je "u pravu", to sve bili MORALNI ZLOČINI ! Nemoralno je siditi Ubicama?

kiza

pre 4 godine

Koliko maloumnika vlada svetom, pitanje je sada

zora

pre 4 godine

Vi ste nacija bez morala a politicari naredjuju ubistva. Za vas su svi psi a vi narod BOGOM dan. Ubijate i pljackate po celom svetu.

Dragy

pre 4 godine

Ehh, pa nije ovo olompijada ili sportsko takmičenje pa da VI možete da garantujete da neko nije kriv (nije dopingovan)! Izgleda da je TO VREME prolazi?!

Penzionerj

pre 4 godine

Stakleni. Istrebili ste Indijance,ubijali po svetu,primali,uvodili kriminal,prodavali drogu i sve sta niste radili. Dolazi vam kraj od Boga i naroda.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!
Politika

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!

Dajem punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u Savetu bezbednosti UN, najvišem forumu svetske politike. Naša zemlja je u prethodnom periodu suočena sa izuzetno teškim pitanjima samo zbog posvećenosti slobodoljubivoj i samostalnoj politici i zbog apsolutne odlučnosti da odbrani interese svoje države i naroda, koji je izložen najvećim izazovima decenijama unazad.

23.04.2024

09:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija