• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RTS

07.03.2020

09:21

(VIDEO) NEREDI NA TURSKO-GRČKOJ GRANICI! Turska bacila 50 kanistera sa suzavcem na grčke specijalce i vojsku!

Vesti

(VIDEO) NEREDI NA TURSKO-GRČKOJ GRANICI! Turska bacila 50 kanistera sa suzavcem na grčke specijalce i vojsku!

Podeli vest

Više od 10.000 migranata pokušava iz Turske da pređe u Grčku na putu ka Evropi. Sinoć su izbili neredi, a situacija je i jutros napeta!

Izveštač RTS-a za grčko-turske granice javlja da je oko 50 kanistera suzavca doletelo iz Turske ka delu granice gde se nalaze grčki specijalci i vojnici.

Nakon jučerašnjeg celodnevnog haosa, bačenog suzavca i ispaljenih ćoraka, jutro na prelazu Kastanjes počelo je mirno, a onda su krenuli neredi. Tokom jutra sporadično su se čuli ćorci, što je način grčkih vlasti da rasteraju migrante koji pokušavaju da stupe na teritoriju Evropske unije.

Ne zna se sa sigurnošću koliko se ljudi nalazi u pograničnom prostoru dve zemlje i u gradu Jedrene, s obzirom na to da turska vojska i policija ne dozvoljavaju novinarima da tamo priđu.

Prema poslednjim informacijama grčkih vlasti, do sada je uhapšeno 268 osoba, a sprečeno je 39.000 ilegalnih prelazaka granice.  

Evropska unija uputila je poziv migrantima da prestanu sa pokušajima da pređu u Grčku, a evropski ministri saopštili su da Turska mora da prestane da laže migrante da su im vrata Evrope otvorena. Dve zemlje imaju hladni konflikt oko migranata, koji otopljava kada zvanična Ankara uspe da od EU izdejstvuje neka sredstva i pomoć.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija