• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

08.03.2020

17:56

AKO OBEĆANJE NE BUDE ISPUNJENO, SLEDI ČIŠĆENJE TERITORIJE! Erdogan opet preti, IAKO SE DOGOVORIO SA PUTINOM!

Vesti

AKO OBEĆANJE NE BUDE ISPUNJENO, SLEDI ČIŠĆENJE TERITORIJE! Erdogan opet preti, IAKO SE DOGOVORIO SA PUTINOM!

Podeli vest

Ako Rusija ne ispuni obećanja postignuta u okviru sporazuma u Moskvi, Ankara će ponovo pokrenuti vojne operacije u sirijskom Idlibu, zapretio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, prenosi televizija "NTV"

- Ako obećanja data u okviru pregovora u Moskvi ne budu održana, zadržavamo pravo da samostalno i sopstvenim snagama očistimo ove teritorije - izjavio je Erdogan.

Podsetimo, sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina i turskog predsednika Erdogana koji je održan 5. marta u Moskvi je završen posle šest sati razgovora.

Dvojica lidera su usaglasila zajednički dokument o normalizaciji situacije u Idlibu, a Putin je zahvalio je Erdoganu što je došao u Moskvu i ocenio da su razgovori završeni s pozitivnim ishodom.

Dokument sadrži tri tačke. To su: prekid vatre koji počinje u ponoć u noći između 5. i 6. marta, uspostavljanje bezbednosnog koridora u dužini od šest kilometara ka severu i jugu od strateški važnog puta M4 u Idlibu i zajedničke patrole dve zemlje od 15. marta duž puta M-4 B, koji povezuje Latakiju i Alep.

(VIDEO) I BEČ BRANI SVETINJE! Verni narod iz austrijske prestonice poslao jasnu poruku: VLAST U CRNOJ GORI GRUBO KRŠI LJUDSKA PRAVA!

Podsetimo, do zaoštravanja situacije u Idlibu je došlo 27. februara, kada su ekstremisti terorističke grupe „Hajat Tahrir el Šam” napale sirijske položaje u blizini naselja Behun.

Kao odgovor na to, u vazdušnom napadu sirijske vojske poginula su 33 turska vojnika koji, prema saopštenjima Ankare, nije ni trebalo da se tu nalaze.

Ruska strana je preduzela mere u cilju potpunog prekida vatre sa sirijske strane i obezbedila evakuaciju poginulih i ranjenih. Nakon toga je Turska saopštila o početku kopnenih i vazdušnih napada na položaje sirijske vojske.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PANTELIJA

pre 4 godine

ердохање, И ДРУГА СТРАНА ИМА МЕТЛУ, па кад крене чишћење!!!

milan lala

pre 4 godine

Sultan je pobrkao loncice , on je taj koji mora razdvojiti teroriste od opozicije i ocistiti Idlib od bandi terorista uvezenih u Siriju preko Turske.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana
Društvo

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana

U svetlu nedavnog predloga koji je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković podnela Ustavnom sudu Srbije, Republički geodetski zavod apeluje na javnost i nadležne institucije da preispitaju celokupni Zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture ako trenutne odredbe stvaraju diskriminatorske prepreke za osobe lošijeg imovinskog stanja, kao i druge ugrožene društvene grupe.

18.04.2024

17:21

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija