• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

10.03.2020

13:06

SI ĐINPING U VUHANU: Borba mora da se nastavi

Vesti

SI ĐINPING U VUHANU: Borba mora da se nastavi

Podeli vest

Kineski predsednik Si Dinping izjavio je danas tokom posete Vuhanu da rad na kontroli koronavirusa i dalje mora da bude naporan, javila je državna agencija Sinhua

On je ocenio da su postignuti provi ciljevi na stabilizaciji i promeni situacije u provinciji Hubei i njenom glavnom gradu Vuhanu, epicentru epidemije.

"Iako je koronavirus pogodio ekonomiju Hubeija, nije imao uticaja na njen dugoročni momentum", rekao je Si.

Kako je najavljeno, Si će u Vuhanu posetiti medicinske radnike, vojne i javne službenike, policajce i volontere koji su bili na prvoj liniji odbrane od virusa, kao i pacijente i stanovnike grada. Vest o Sijevoj poseti Vuhanu dovela je do porasta vrednosti kneskih akcija.

Foto: Tanjug/AP


Kineske vlasti našle su se na meti kritika u zemlji i u inostranstvu zbog načina na koji je u ranoj fazi odgovoreno na izbijanje epidemije, skrivanja informacija i umanjivanja rizika, ali su oštre mere kontrole, uključujući stavljanje Vuhana i provincije Hubei u karantin, dale pozitivne rezultate u sprečavanju širenja virusa.

U kopnenom delu Kine juče je zabeleženo 19 novih slučajeva koronavirusa, što je značajan pad u odnosu na prethodni dan kada ih je bilo 40.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17