• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

10.03.2020

14:24

AMERI POPUSTILI! Erdogan: Uslov za sistem "Patriot" je da ne aktiviramo S-400!

Vesti

AMERI POPUSTILI! Erdogan: Uslov za sistem "Patriot" je da ne aktiviramo S-400!

Podeli vest

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da su SAD ublažile svoj stav po pitanju mogućnosti prodaje američkih odbrambenih sistema "Patriot", ali da su tražile od Ankare da garantuje da neće aktivirati ruske odbrambene sisteme S-400.

Turska je prošle godine kupila ruski sistem S-400, ali Vašington, NATO saveznik Ankare, smatra da ona ne može da ima i S-400 i Patriot.

Međutim, kako navodi Rojters, nakon eskalacije sukoba u sirijskom Idlibu ove godine, Ankara je tražila od Vašingtona da rasporedi sisteme Patriot na svojoj granici sa Sirijom radi zaštite.

ERDOGAN POBEGAO IZ BRISELA! Besan posle razgovora sa vođama EU NIJE HTEO DA SE OBRATI JAVNOSTI!

Foto: AP/Photo

SAD su saopštile da su spremne da obezbede municiju Turskoj za vojne operacije u Idlibu, kao i da vrše procenu zahteva Turske za kupovinom sistema "Patriot", podseća Rojters.

- Ovu smo ponudu dali SAD za Patriot: ako ćete da nam date Patriot, onda to uradite. Možemo da kupimo Patriot i od vas - rekao je Erdogan novinarima na letu iz Brisela.

Erdogan je dodao da su SAD značajno omekšale stav po pitanju S-400 i da sada traže da Ankara obeća da neće učiniti operativnim taj sistem.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija