• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok/Informer

10.03.2020

17:56

SJAJNA VEST ZA SRBIJU! PUTIN OSTAJE NA ČELU RUSIJE I POSLE 2024?! A, Ameri, NATO, EU i Šiptari su se taman poradovali da mu je vreme isteklo!

Vesti

SJAJNA VEST ZA SRBIJU! PUTIN OSTAJE NA ČELU RUSIJE I POSLE 2024?! A, Ameri, NATO, EU i Šiptari su se taman poradovali da mu je vreme isteklo!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin je rekao da bi predlog poslanika kojim bi se izmenili uslovi za kandidaturu na predsedničkim izborima i na taj način omogućilo da se on ponovo kandiduje 2024. godine, bio prihvatljiv ukoliko bi ga podržali građani i Ustavni sud.

Verujem i duboko sam uveren da je našoj zemlji apsolutno neophodna snažna predsednička moć, izjavio je Putin u obraćanju Državnoj dumi, Donjem domu parlamenta. Međutim, javnost treba da ima garancije da su izbori, uključujući predsedničke izbore, otvoreni i konkurentni.

Vest da bi Putin mogao biti na čelu Rusije je sjajna stvar i za Srbiju, koja je u njemu imala veliku podršku kad je reč o odvraćanju NATO, Brisela i SAD od napada na našu zemlju zbog upornog insistiranja Beograda da se Kosovski čvor ne može rešiti na štetu Beograda! 

Istovremenio, ovo je najgormi mogući scenarij za Vašington, Brisel, i Šiptare, koji su se taman poradovali da je Putinovo vreme isteklo! 

Putin je na taj način komentarisao predlog Valentine Terješkove, poslanika Jedinstvene Rusije koja je saopštila da će predloženi amandman ograničiti buduće predsednike na samo dva mandata. Obrazlažući svoj predlog, ona je spomenula neke "nepredvidive rizike" za zemlju, što znači da je potrebno "pouzdano osiguranje".

TURSKA NE DOZVOLJAVA GRČKIM KAMIONDŽIJAMA DA PREĐU GRANICU! U povratku iz Iraka, SAOPŠTILI IM DA SU TO MERE BORBE PROTIV KORONAVIRUSA!

Pored toga, Terješkova je predložila da se Putin ponovo kandiduje, pre nego što podlegne novim ograničenjima.

Uz poštovanje ograničenja na dva mandata, ovaj predlog još uvek omogućava osobi koja je vršila funkciju ili obavlja funkciju predsednika Rusije u vreme kad amandman stupi na snagu „da učestvuje kao kandidat na ŠsledećimĆ predsedničkim izborima".

Osvrćući se na to, Putin je rekao da je prihvatanje takve inicijative opcija, ali pod određenim uslovima. To bi moglo postati stvarno „samo ako građani podrže takav predlog" na predstojećem referendumu 22. aprila, ocenio je predsednik.

TRAMP NE DOLAZI! Kremlj potvrdio da američki predsednik neće prisustvovati proslavi Dana pobede u Moskvi 9. maja!

- Vi i ja prihvatamo izmene Ustava ne na godinu dana, dve, ne na deset, već najmanje na 30 ili 50 godina, a društvo treba da ima garancije da će im biti obezbeđena redovna promena vlasti.

Foto: Tanjug


Tada bi Ustavni sud Rusije trebao doneti zvaničnu odluku da takav amandman ne bi bio u suprotnosti sa „načelima i osnovnim odredbama Ustava". Završavajući izlaganje, Putin je rekao da je uveren da će predsednička moć s vremenom postati manje personifikovana, da neće biti "povezana sa bilo kojom konkretnom osobom".

 
Promenama Ustava o kojima se trenutno raspravlja u parlamentu ograničili bi se budući predsednici na samo dva mandata bez mogućnosti da ponovo budu izabrani. Putin veruje da bi, iako je promena vlasti presudna za „dinamički razvoj zemlje", ukidanje ograničenja na dva mandata mogla biti opcija.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija