• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/reuters

11.03.2020

13:14

ONI SU POBEDILI KORONAVIRUS! Obojica su imala iste simptome, Danac nije bio u bolnici i nije dobijao terapiju, Španac ima VAŽNU PORUKU ZA SVE! (FOTO/VIDEO)

Vesti

ONI SU POBEDILI KORONAVIRUS! Obojica su imala iste simptome, Danac nije bio u bolnici i nije dobijao terapiju, Španac ima VAŽNU PORUKU ZA SVE! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Danac Jakob Tage Ramling (45) bio je zaražen koronavirusom, ali je bolest bila blaga. Najviše ga je brinulo hoće li zaraziti druge

Ramling je bio prvi Danac pozitivan na koronavirus koji je ‘pokupio’ na odmoru u severnoj Italiji. Nakon nešto manje od dve nedelje u kućnoj izolaciji, testovi su pokazali da je zdrav.

“Imao sam blage simptome, glavobolju, grlobolju i kašalj. Trebalo je pet ili šest dana da svi prođu. Nisam bio u bolnici, nisam primao nikakve lekove, jer mi je bilo dobro”, rekao je.

Koronavirus je najopasniji za starije i one hronično bolesne. Znajući da virus nekima može biti fatalan, Ramlinga je najviše brinulo hoće li ga preneti dalje.

 

 

“Nisam želeo da budem onaj koji druge čini bolesnim. To je bila moja najveća briga i mislim da je to najveća briga svih zaraženih, da ne želimo da se ta stvar širi. Radije ću ostati u kući nedleju ili dve duže ako na taj način mogu da sprečim da se neko zarazi”, dodao je.

Španac Nil Monro (22) koji za sebe kaže da je mlad i zdrav, bio je pozitivan na koronavirus nakon povratka u Barselonu s Nedelje mode u Milanu. I on je želeo javnosti da poruči da simptomi mogu biti blagi.

Simptomi koje je imao nisu bili bitno drugačiji od prehlade, rekao je.

“Malo povišena temperatura, glavobolja, opšti osećaj nelagode. Svako bi mislio da je to obična prehlada”, kaže.

 

 

Simptomi su se javili nakon povratka u Španiju, pa je pozvao hitnu službu koja ga je uputila u bolnicu na testiranje. Potom je stavljen u izolaciju.

“Želeo bih da umirim ljude. Ako ste mladi, sledite preporuke nadležnih. Ako ste stariji ili osoba s nekom bolešću koju imate odranije, budite oprezni. Ne idite na događaje s mnogo ljudi i dobro pazite na higijenu”, rekao je Monro.

Klaudio Kanceli, 65-godišnji gradonačelnik italijanskog grada Nembra, pokraj Bergama, takođe je zaražen koronavirusom. U njegovom gradu s 11.000 stanovnika, najviše je zaraženih u pokrajini.

Na sreću, moj slučaj je apsolutno pozitivan jer nakon tri dana visoke temperature, koju sam snižavao antipireticima, više nisam imao simptoma. Već šest dana sam dobro i iz kuće radim za svoj grad”, rekao je.

Lekari ga zovu dvaput dnevno i pitaju kolika mu je temperatura i kako se oseća.

“Ostaću u svojoj kući 14 dana. Živim u posebnoj sobi s odvojenim kupatilom. Moji supruga i sin žive u drugom delu kuće i srećom, isto su dobro. Nemaju nikakvih simptoma”, kaže.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija