• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.03.2020

14:42

ČELSI MENING POKUŠALA DA SE UBIJE U ZATVORU! Nije htela da svedoči protiv Asanža i Vikiliksa

Vesti

ČELSI MENING POKUŠALA DA SE UBIJE U ZATVORU! Nije htela da svedoči protiv Asanža i Vikiliksa

Podeli vest

Bivša analitičarka američke obaveštajne službe Čelsi Mening pokušala je samoubstvo i oporavlja se u bolnici, saopštio je njen pravni tim

Policija je potvrdila da se u pritvorskom centru u Virdžiniji dogodio "incident" u koji je umešana Meningova (32). Inače, ona je u tom zatvoru od maja prošle godine.

Proglašena je krivom 2013. godine za više optužbi, uključujući špijunažu, zbog dostavljanja tajnih vojnih dokumenata "Vikilksu", ali je njenu kaznu ublažio 2017. godine tadašnji američki predsednik Barak Obama.

Prethodno je odležala sedmogodišnju kaznu u vojnom zatvoru zbog davanja poverljivih podataka "Vikiliksu".

Njen veliki "greh" je što je odbila da odgovara na nova pitanja o "Vikiliksu" jer je, kako navodi, već svedočila u sudskom procesu 2013. godine, odnosno, da svedoči protiv Asanža.

Meningova prema optužbi za nepoštovanja suda treba sutra da se pojavi pred sudom u Aleksandriji, u saveznoj državi Virdžiniji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija