• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Logicno/Informer

12.03.2020

22:17

OPASNA PROVOKACIJA! NATO KREĆE NA RUSKE GRANICE NA DAN KAD SU NACISTI POKRENULI OPERACIJU BARBAROSA! Putin preko ovog neće preći!

Vesti

OPASNA PROVOKACIJA! NATO KREĆE NA RUSKE GRANICE NA DAN KAD SU NACISTI POKRENULI OPERACIJU BARBAROSA! Putin preko ovog neće preći!

Podeli vest

Najveće američke i NATO vežbe u Evropi u poslednjih 25 godina osmišljene su kako za procenu ukupne borbene gotovosti bloka, tako i za razumevanje koliko brzo trupe mogu napredovati do ruske granice, piše CounterPunch

Međutim, prema publikaciji, ti su manevri još "pakleniji" zbog činjenice da su se vremenski poklopili sa 75. godišnjicom invazije nacističke Nemačke na SSSR, događaj kojeg Rusi ne mogu zaboraviti, što povećava verojatnost stvarnog sukoba.

U ovom su trenutku hiljade američkih vojnika došli sa svojim vojnim vozilima u šest evropskih zemalja i odjurili do u unapred pripremljenih zaliha municije širom kontinenta, piše CounterPunch.

Takva konfuzija govori o početku "Defender Europe 2020", najvećih vojnih vežbi u Evropi u poslednjih 25 godina. Njihov je cilj provera kako brzo trupe mogu stići do ruske granice, ali provera borbenu gotovost američkih saveznika u NATO paktu.

Komandant američke vojske Ryan McCarthy rekao je sledeće: "Tokom proteklih 18 godina sukobi su pridoneli razvoju sile u borbi protiv pobunjenika, ali naši su mišići atrofirali na drugim područjima. Sada ćemo se pobrinuti za te grupe mišića".

SIRIJA KREĆE NA AMERE, CILJ JE OTERATI IH SA NAFTNIH POLJA, DOSTA SU KRALI SIRIJSKU NAFTU! Ovo može da znači samo veliki rat sa SAD"

Štaviše, prema generalu američkih snaga u Evropi, generalu Todu Waltersu, on sam zagovara "političku fleksibilnost u pitanju prvog nuklearnog udara". 

Ranije su se, podseća CounterPunch, Sjedinjene Države povukle iz Ugovora o uklanjanju raketa srednjeg dometa i manjeg dometa, takozvanog sporazuma INF.

NE PLAŠI ŠIPTARE GAŠENJE BONDSTILA, VEĆ ODLAZAK AMERA! Umesto njih na KiM će doći druga vojska, šta ako im REZOLUCIJA 1244 SB UN BUDE SVETO PISMO!

- Ali najopakija okolnost iz ovih manevara je što se njihov vrhunac događa u junu, na 75. godišnjicu "Operacije Barbarossa", nemačke invazije na SSSR 1941. u kojoj je ubijeno 27 miliona ljudi. Rusi rođeni 1930. ove godine navršavaju 90 godina. Oni se toga dobro sećaju. Rusko srce i duša takođe nisu to zaboravili. Načelnik Glavnog štaba Rusije, general Valerij Gerasimov, uveren je da se Sjedinjene Države pripremaju za rat. Za napad je dovoljna samo jedna provokacija - smatra CounterPunch.

Foto: Ap/Fotoilustracija

- Ljudi sveta su u bespomoćnom neznanju, a sat "Sudnjeg dana" u međuvremenu odbrojava 20 sekundi do ponoći - zaključuje CounterPunch.

(VIDEO) AMERI NAPRAVILI BRUTALNU PODMORNICU, ALI... RUSKI POSEJDON JE KLASA ZA SEBE! Dvoboj dve najbolje podmornice SAD i Rusije ne bi bio fer...

Vežbe "Defender Evrope 2020" organizira Zapovedništvo američke vojske Evrope (EUCOM). Ovo je najveća operacija razmeštanja američkih snaga u Evropu u više od 25 godina. Svrha vežbi je provera strateške spremnosti američke vojske i njenih saveznika i NATO partnera u razmeštanju trupa i delovanju tokom krize.

U Evropu je za vežbe prebačeno 20.000 američkih vojnika, a pridružiće im se i 9.000 koji su već stacionirani u Evropi. U vežbama će učestvovati 37.000 vojnika iz 18 zemalja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djovani

pre 4 godine

Zasto kada su vecine zemlje u Epidemiji od korone virus,Nato odrzava vojne vezbe pored same Ruske Granice.Dar to pocinje treci svetski Rat .Zasto nisu NATO vezbe odlozene do daljeg radi Epidemije u kojoj su izlozeni NATO Vojnici zar njih obilazi epidemija virusa Korona.

Marcco

pre 3 godine

Meni stvarno nije jasno zašto se milijarde i milijarde troše na naoružanje kada je Rusija u pitanju. Ako jasno staviš do znanja da će 15 minuta nakon što nečija čizna ili naoružana letilica pređe granicu Rusije, u zaborav biti poslati vojno opravdani ciljevi (nažalost u istočnoj istočne Evropi) iz kojih je kolona pošla ili letilica uzletela, nisam baš siguran da će se to ikada i desiti, makar ne uz podršku tih država koje se graniče sa Rusijom. Naravno, ne treba gađati gradove kao takve i civilno stanovništvo, već isključivo vojne ciljeve... a kolaterala je kolaterala i normalna pojava kao što nam je 1999. godine rečeno. Naravno, ovde mislim na "gađanje" nuklearnim oružjem jer konvencionalnim se ne bi bog zna šta postiglo. Jeftino, efikasni, brzo...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija