• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.03.2020

22:53

NEMAČKA UVODI DRASTIČNE MERE, ANGELA SE OBRATILA NACIJI! 6.000 zaraženo, 1.174 novoobolelih

Vesti

NEMAČKA UVODI DRASTIČNE MERE, ANGELA SE OBRATILA NACIJI! 6.000 zaraženo, 1.174 novoobolelih

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel predstavila je danas novi paket mera za usporavanje širenja korona virusa, a reč je o ograničenjima društvenih kontakata kojima nema presedana u toj zemlji s potvrđenih više od 6.000 zaraženih

- Ovo su jedinstvene mere u istoriji Nemačke, ali one su potrebne kako bi se usporilo širenje korona virusa - rekla je Merkel na konferenciji predstavljajući vladine mere u borbi protiv širenja korona virusa.

Merkel je najavila zatvaranje većinu prodavnica koje ne prodaju prehrambene proizvode i rekla da će restorani raditi skraćeno.

Merkel je objasnila da je njena vlada, u dogovoru s premijerima saveznih zemalja, donela paket mera koje bi doprinelo smanjenju socijalnih kontakata u Nemačkoj, koja ima potvrđenih 6.012 zaraženih, a umrlo je 16 osoba.

Najavila je zatvaranje većinu prodavnica koje ne prodaju prehrambene proizvode i rekla da će restorani raditi skraćeno pa će morati da garantuju minimalnu udaljenost između stolova. Bolničke posete biće ograničeni na jedan dnevno, s dodatnim ograničenjima kako bi se smanjio rizik od širenja zaraze.

RUSIJA ZATVARA GRANICE! Ceo svet pojačava mere borbe protiv korone

Foto: Tanjug

U poslednja 24 sata u Nemačkoj su potvrđena 1.174 nova slučaja zaraze.

- Što se bolje svi budu pridržavali tih pravila, to ćemo pre proći ovu fazu. A ja mislim da mi svi želimo da prođemo kroz ovo što je pre moguće - kazala je Merkel.

Prema podacima koje je objavio nemački institut Robert Koš, u protekla 24 sata u Nemačkoj su potvrđena 1.174 nova slučaja zaraze.

Ne bi trebalo isto tako biti ni putovanja na odmore, kako unutar, tako ni izvan Nemačke, a restorani mogu biti otvoreni samo od 6 do 18 sati uz obavezno pridržavanje maksimalnog broja gostiju i razmaka između stolova - rekla je nemačka kancelarka.

Kulturne i zabavne institucije takođe će biti zatvorene, kao i sportski objekti, fitnes klubovi, kladionice i bordeli. Zabrana se odnosi i na verska okupljanja.

Merkel je rekla da će od zabrane rada biti izuzete samoposluge, apoteke, prodavaonice napitaka, drogerije, trgovine za kućne ljubimce i centri za prodaju građevinskog materijala i kućnih potrepština. Od zabrane su izuzeti i frizeri te čistionice. Po rečima kancelarke, cilj je održavanje života "u najvećoj mogućoj meri". Naglasila je da se radi o merama na "određeno vreme" te da će se kontrolisati njihovo sprovođenje.

-Ja računam s tim da će se građani pridržavati ovih mera - istakla je Merkel.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija