• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Srbija danas

18.03.2020

16:34

MEDICINSKA SESTRA IZ ITALIJE U SUZAMA UPUTILA BOLNU PORUKU: Najgore je što vidite veliku patnju, a malo toga možete da učinite

Vesti

MEDICINSKA SESTRA IZ ITALIJE U SUZAMA UPUTILA BOLNU PORUKU: Najgore je što vidite veliku patnju, a malo toga možete da učinite

Podeli vest

Uprkos neumornim naporima medicinskih radnika, Italija je i dalje zemlja koja je najviše pogođena koronavirusom u Evropi

Borba protiv koronavirusa za medicinske radnike je teška, ne samo fizički već i emotivno, pošto su svedoci velike patnje pacijenata. Tim rečima medicinska sestra iz Italije opisuje situaciju sa kojom se zdravstveni radnici suočavaju u bolnicama.

Broj zaraženih se stalno povećava, što dodatno povećava pritisak kojim su izloženi zdravstveni radnici, rekla je Frančeska Rovati, medicinska sestra bolnice u Pjačenci, žarištu epidemije Kovida-19 u Italiji.

VRATILI SE IZ INOSTRANSTVA, PA NISU HTELI U SAMOIZOLACIJU! Krivična prijava protiv dva Šapčanina!

Rovati navodi da je praktično ogluvela od zvuka koji proizvode boce za kiseonik, a koje su neophodne pacijentima koji imaju ozbiljne respiratorne probleme.

Ona dodaje da nema dovoljno opreme za sve kojima je potrebna terapija kiseonikom, kao i da se ponekada na slobodan bolnički krevet čeka duže nego što se očekivalo.

- Najgore je što vidite veliku patnju. Vidite mnoge ljude koji su bolesni, koji su sami, a malo toga možete da učinite - kazala je Rovati.

OVO BUDI NADU DA ĆE VIRUS USKORO BITI POBEĐEN i da ćemo rat protiv korone dobiti brže nego što očekujemo!

Foto: Tanjug

Rovati, koja kao medicinska sestra u bolnici radi 13 godina, nije mogla da suzdrži suze opisujući situaciju u zdravstvenoj ustanovi.

- Sem toga što smo zdravstveni radnici, mi smo i ćerke, majke, roditelji. U pitanju je i ljudska strana priče koja je veoma snažna - objašnjava Rovati.

Zdravstveni radnici pod stalnim rizikom da se i sami zaraze.

- Živimo u veoma stresnom vremenu jer živimo od danas do sutra...Ne znamo kakva će nas smena sutra zadesiti. Čak i među nama, neko bi mogao da se razboli ili bude pozitivan na Kovid-19 -  rekla je ona.

Rovati je apelovala na sve, a posebo mlade, da ne potcenjuju opasnost koronavirusa. Starije osobe su svakako ugroženije, ali Kovid-19 ne "raspoznaje godine", pa tako ima i ljudi srednjih godina koji su oboleli.

Uprkos neumornim naporima medicinskih radnika, Italija je i dalje zemlja koja je najviše pogođena koronavirusom u Evropi.

Samo u toku jučerašnjeg dana, zabeležena su 345 smrtna slučaja, od kojih 26 u Pjačenci.

U Italiji su od posledica koronavirusa do sada umrle 2.503 osobe, a zaraženo je 31.506 ljudi.

Sve o koronavirusu pročitajte OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija