• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.03.2020

08:28

OD KORONE UMRLO VIŠE OD 10.000 LJUDI! Španija vraća lekare iz penzije, povećava se broj zaraženih u Crnoj Gori, u Sloveniji ZABRANA KRETANJA!

Vesti

OD KORONE UMRLO VIŠE OD 10.000 LJUDI! Španija vraća lekare iz penzije, povećava se broj zaraženih u Crnoj Gori, u Sloveniji ZABRANA KRETANJA!

Podeli vest

U ovom trenutku koronavirusom u svetu zaraženo zaraženo je skoro 246.000 ljudi, a preminulo je 10.048

Smrtnih slučajeva ima više u Italiji gde je 3.405 ljudi stradalo od zaraze, nego u epicentru pandemije, u Kini gde je 3.248 preminulih.

U Italiji više od 41.000 inficiranih, a u Iranu i Španiji po najmanje 18.000 zaraženih.

Zbog rastućeg broja obolelih zdravstveni sistem u Španiji je pred kolapsom pa će na posao biti vraćeni penzionisani lekari i medicinske sestre, a zapošljavaće se i studenti poslednje godine medicine i više medicinske škole. Sprema se regrutacija 50.000 novih zdravstvenih radnika. 

Španija ima najmanje 800 mrtvih zbog koronavirusa.

U Hrvatskoj je 110 zaraženih, U Crnoj gori su potvrđena još tri slučaja, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 13.

Foto: Tanjug/AP

Direktor Instituta za javno zdravlje, Boban Mugoša rekao je da su poslednja tri slučaja su vezana za prvi slučaj otkrivanja COVID 19 u Crnoj Gori i istakao da to pokazuje da se zaraza širi.

Austrija će danas pojačati kontrolu ulaska u zemlju zbog pandemije i proširiti je na Mađarsku i Sloveniju, nakon što je granični nadzor već ranije uvela za putnike iz Italije, Lihtenštajna, Nemačke i Švajcarske, javljaju slovenački mediji.

U Sloveniji je stupila na snagu vladina uredba o zabrani kretanja i okupljanja na javnim mestima i površinama. Biće dozvoljeno kretanje i boravak samo onima kojo imaju neodložne poslove, kao što su odlazak na posao, u najbližu prodavnicu, apoteku ili zdravstvenu ustanovu.

Prekršaj će se kažnjavati sa 400 evra, a izlasci i okupljanja na tim mestima u manjim grupama do pet osoba biće u slučaju potrebe dozvoljeni samo članovima porodice i službenim licima.

Sve o koronavirusu čitajte OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija