• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

21.03.2020

10:24

VAŠA ODLUKA O TOME GDE ĆETE DA ODETE ZA NEKOGA MOŽE ZNAČITI SMRT! Dramatično upozorenje svetskih stručnjaka!

Vesti

VAŠA ODLUKA O TOME GDE ĆETE DA ODETE ZA NEKOGA MOŽE ZNAČITI SMRT! Dramatično upozorenje svetskih stručnjaka!

Podeli vest

Svetska zdravstvena organizacija ponovila je da korona virus najteže pogađa stariju populaciju, ali je upozorila da od ove zarazne bolesti mogu da obole i umru i mladi ljudi.

- Danas imam poruku za mlade ljude. Vi niste nepobedivi, ovaj virus može da vas stavi u bolnicu nedeljama ili čak da vas ubije - rekao je na video konferenciji generalni sekretar SZO Tedros Adhanom Gebrejesus.

Kako prenosi Rojters, on je mlade pozvao da izbegavaju gužve kako ne bi preneli virus starijim osobama.

"Čak i ako se ne razbolite, izbor koji napravite o tome kuda idete mogao bi da napravi razliku između života i smrti za nekog drugog", rekao je generalni direktor SZO.

Foto: Reuters/Denis Balibouse

 

Inače, SZO je širom sveta distribuirala oko 1,5 miliona testova na korona virus, ali će možda biti potrebno 80 do 100 puta više da bi se zadovoljile potrebe u budućnosti, izjavio je danas zvaničnik te organizacije Majk Rajan.

-To je ekstremna analiza, ali to je zaključak do kojeg smo došli - rekao je Rajan.

Prema njegovim rečima, SZO se suočava sa novim teškoćama u raspoređivanju osoblja i materijala, uključujući testove na korona virus i zaštitnu opremu šiom sveta, prenosi Tas s.
 

Sve o koronavirusu pročitajte OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija