• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

22.03.2020

15:48

DOBRE VESTI IZ AUSTRIJE! Novi lek umanjuje teški oblik koronavirusa za 90 odsto

Vesti

DOBRE VESTI IZ AUSTRIJE! Novi lek umanjuje teški oblik koronavirusa za 90 odsto

Podeli vest

Austrijska vlada je u borbu protiv korona virusa stavila na raspolaganje novih 22 miliona evra za istraživanja, a na salcburškoj pokrajinskoj klinici već imaju prve uspehe u lečenju

Vlada finansira kliničke studije o delovanju lekova i supstanci protiv COVID-19, a primarijus Rihard Grajl iz Salcburga rekao je da postoje "obazrivo dobe vesti", da postoje dva nova leka.

- Jedan lek može da zaustavi nagli rast upala. Odgovarajući podaci još nisu publikovani, ali pokazuju da dolazi do umanjenja teškog oboljenja za 90 odsto - rekao je on, prenose austrijski mediji.

HITNO! OVO SU NAJNOVIJE MERE VLADE! Zabrana kretanja od 17 do 5h, šetnja za kućne ljubimce od 20 do 21, A EVO KOME JE SRBIJA UPUTILA POMOĆ!

Foto: AP/Photo

Dva pomenuta preparata su već korišćena u Kini, i sada se testiraju u Pokrajinskoj klinici u Salcburgu.

Već narednih dana treba da budu primenjena na teškim slučajevima.

Prema Grajlu radi se o infuzijama.

SVE O KORONAVIRUSU PROČITAJTE OVDE

BONUS VIDEO: 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija