• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Bog rata

23.03.2020

13:17

RUSKA ARMIJA DALA ITALIJI NAJSAVREMENIJI KOMPLEKS ZA DEZINFEKCIJU: "Orlan" upotrebljiv u najsloženijim uslovima! (VIDEO)

Vesti

RUSKA ARMIJA DALA ITALIJI NAJSAVREMENIJI KOMPLEKS ZA DEZINFEKCIJU: "Orlan" upotrebljiv u najsloženijim uslovima! (VIDEO)

Podeli vest

"Orlan" je u naoružanje ruske armije uveden 2015.godine, i predstavlja noviju varijantu “saniratnog topa” TMS-65U. Zahvaljujući njegovoj konstrukciji sredstvo se može primenti u najsloženijim uslovima eksploatacije.

O efikasnosti ovog sredstva najbolje svedoči podatak da je u stanju da za jedan minut u potpunosti dekontaminira 90 kvadratnih metara prostora. "Orlan" je 2016.godine učestvovao u likvidaciji epidemije Antraksa koja se dogodila u Jamalskom regionu.

KORONAVIRUS KOSI PLANETU! Najnoviji podaci: Zaraženo gotovo 350 hiljada ljudi, preminulo više od 15.000

"Orlan" je namenjen za efikasnu dezinfekciju različitih tipova vozila, zgrada i ostalih zatvorenih objekata, kao i sredstava individualne zaštite. Čitav kompleks se nalazi na šasiji kamiona KamAZ-53501. Sredstvo je u naoružanje uvedeno 2015. godine. Ono se sastoji od krana-manipulatora i hidraulične dizalice.

NOVI UŽAS U ŠPANIJI! Tokom noći umrlo čak 462 osobe - UKUPNO 2.182 MRTVIH OD KORONAVIRUSA!

Ovo mu omogućava efikasnu upotrebljivost u najsloženijim uslovima ekspoloatacije. Njegov kapacitet dezinfekcije iznosi oko 90 kvadratnih metara prostora u jednoj minuti.Zahvaljujući svojim gabaritima "Orlan" bez problema staje u vojno-transportni avion Il-76. Posada koja upravlja celim sistemom  se sastoji od tri člana.

Njegova primena je zabeležena početkom avgusta meseca 2016.godine prilikom suzbijanja Antraksa na području Jamalskog regiona.

Ova mašina je "mlađi brat" specijalnog sovjetskog kompleksa za toplotni tretman i dezinfekciju naoružanja i vojne tehnike TMS-65U (naslovna fotografija).

ZA ŠVAJCARSKU MI SMO SADA - ŠVAJCARSKA! U zemlji blagostanja prazni rafovi, nema hleba, mleka i mesa! (VIDEO)

TMS-65U na zadnjem delu kamionske platforme ima turbomlazni motor VK-1 koji se inače nalazio na lovačkim avionima MiG-15 i MiG-17, ali i na bombarderima tipa Il-28. Pomoću ovog sistema vojska je u stanju da na veoma brz i efikasan način izvrši čišćenje vozila od hemikalija, ili za stvaranje snažnih dimnih zavesa kojim se pokriva kretanje trupa na bojištu.

MOĆNA AMERIKA PALA PRED KORONOM, TREĆA PO BROJU ZARAŽENIH! Kolaps medicinskog sistema, nemaju dovoljno maski, respiratora, testova...

Njegova efikasnost je zaista impresivna. Naime jedan TMS-65U može da za samo sat vremene dekontaminira prostor od gotovo 5 kvadratnih kilometara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vid

pre 4 godine

Italijo,Vaši "saveznici i prijatelji" vam k.andu sredstva za dijagnostiku Kovida 19 , a "neprijatelji" rusi šalju između ostalog kompleks za dezinfekciju "Orlan",kinezi lekare i druga sredstva.Kad ovo prođe pamet u glavu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija