• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: reuters/Informer.rs

24.03.2020

17:30

GRETA IMA KORONAVIRUS?! Šokantna objava mlade aktivistkinje, A EVO ZAŠTO SE NIJE TESTIRALA!

Vesti

GRETA IMA KORONAVIRUS?! Šokantna objava mlade aktivistkinje, A EVO ZAŠTO SE NIJE TESTIRALA!

Podeli vest

Mlada švedska klimatska aktivistkinja Greta Tunberg napisala je na svom Instagram profilu da ima simptome koronavirusa, te da je dobrovoljno stupila u samoizolaciju

- Pre oko 10 dana sam počela da osećam neke simptome, istovremeno kad i moj otac koji je išao sa mnom u Brisel. Osećala sam se umorno, imala drhtavice, upaljeno grlo i kašalj. Moj otac je imao iste simptome, ali mnogo intenzivnije i sa temperaturom. U Švedskoj ne možete da se testirate ukoliko vam nije potrebna hitna medicinska pomoć. Svi koji se osećaju bolesno su zamoljeni da ostanu kod kuće i da se samoizoluju. Tako da ja nisam testirana na Covid 19 ali su velike šanse da ga imam, s obzirom na simptome i okolnosti - napisala je Greta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The last two weeks I’ve stayed inside. When I returned from my trip around Central Europe I isolated myself (in a borrowed apartment away from my mother and sister) since the number of cases of COVID-19 (in Germany for instance) were similar to Italy in the beginning. Around ten days ago I started feeling some symptoms, exactly the same time as my father - who traveled with me from Brussels. I was feeling tired, had shivers, a sore throat and coughed. My dad experienced the same symptoms, but much more intense and with a fever. In Sweden you can not test yourself for COVID-19 unless you’re in need of emergent medical treatment. Everyone feeling ill are told to stay at home and isolate themselves. I have therefore not been tested for COVID-19, but it’s extremely likely that I’ve had it, given the combined symptoms and circumstances. Now I’ve basically recovered, but - AND THIS IS THE BOTTOM LINE: I almost didn’t feel ill. My last cold was much worse than this! Had it not been for someone else having the virus simultainously I might not even have suspected anything. Then I would just have thought I was feeling unusually tired with a bit of a cough. And this it what makes it so much more dangerous. Many (especially young people) might not notice any symptoms at all, or very mild symptoms. Then they don’t know they have the virus and can pass it on to people in risk groups. We who don’t belong to a risk group have an enormous responsibility, our actions can be the difference between life and death for many others. Please keep that in mind, follow the advice from experts and your local authorities and #StayAtHome to slow the spread of the virus. And remember to always take care of each other and help those in need. #COVID #flattenthecurve

Објава коју дели Greta Thunberg (@gretathunberg) дана 24. Мар 2020. у 8:22 PDT

 

Ona je u svojoj objavi dodala da se oseća sve bolji i bolje, i da veruje da je skoro ozdravila,  ali da mladi ljudi moraju biti oprezni ako osete simptome, jer nesveno mogu da prenesu ovaj virus na rizične grupe po koje bi on mogao biti fatalan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Viki

pre 4 godine

Zeli biti stalno u centru paznje. Posto je to sad korona ona je mora imati.

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Ovom devojčicom (uz saglasnost njenih roditelja) neko ozbiljno manipuliše , manipuliše ozbiljno i dobro isplanrano, a obični građani u celom svetu će o tome čitati polovinom ili krajem ovog veka ili tokom sledećeg.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće:  Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca
Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće: Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca

Nikola Ranđelović (31) iz Vlasotinca, suvozač u automobilu „reno megan“ kojim je upravljao G. K. (34), nastradao je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se prekjuče dogodila u selu Gornje Zuniče, nedaleko od Knjaževca. Da priča bude još tužnija, on je nastradao nakon što se vraćao sa veselja na kome je bio kum jednom od najboljih prijatelja!

25.04.2024

12:37

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija