• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

26.03.2020

20:44

(VIDEO) PROCURELA NAJVEĆA TAJNA RUSIJE! OTKRIVENE KARAKTERISTIKE S-500 "PROMETEJ" - ubicu satelita i balističkih raketa Moskva neće prodavati ni po koju cenu!

Vesti

(VIDEO) PROCURELA NAJVEĆA TAJNA RUSIJE! OTKRIVENE KARAKTERISTIKE S-500 "PROMETEJ" - ubicu satelita i balističkih raketa Moskva neće prodavati ni po koju cenu!

Podeli vest

Ruski protivvazdušni raketni sistem S-500 "Prometej" rušiće sve na maksimalnoj udaljenosti i visini, a od njega neće moći da se sačuvaju ni balističke rakete, ni sateliti, ni borbeni avioni pete generacije, ističu eksperti

Sistem S-500, koga nazivaju i "ubicom satelita", prvi je PVO i PRO sistem koji će moći da uništava protivničke satelite u niskoj orbiti, ali i da štiti zemlju od napada iz kosmosa.

- Sistem je u stanju da uništava ne samo aerodinamičke ciljeve (avione, helikoptere i druge vazdušne ciljeve), nego i balističke ciljeve, krstareće rakete. Ako smo ranije govorili o silaznom delu - to se odnosi na S-400, onda S-500 može uništiti ciljeve u uzlaznom i srednjem delu trajektorije leta balističke rakete. Pri tom, sistem može da uništi metu na visini od 200 kilometara i ima domet do 600 kilometara. Oružje može da uništi protivsatelitske sisteme ili direktno satelite u niskoj orbiti. Još jedna odlika ovih sistema je visoka zaštićenost - ističe vojni ekspert Sergej Hatiljev.

S-500 ozbiljna pretnja NATO

Eksperti podsećaju da je raketni sistem S-500 potpuno nova generacija univerzalnog kompleksa dalekog dometa i presretanja u vazduhu s povećanim potencijalnom protivraketne odbrane.

Sistem može da detektuje i istovremeno uništi do 10 balističkih supersoničnih ciljeva, koji lete brzinom do sedam kilometara u sekundi.

(VIDEO) RUSI DOŠLI DA SPASAVAJU ITALIJANE OD KORONE, PA ISTAKLI I SRPSKU ZASTAVU! Povod je godišnjica bombardovanja SRJ!

Raketama S-500, kako tvrde ruski eksperti, ne mogu da pobegnu ni stelt avioni, poput ponosa američkog ratnog vazduhoplovstva F-22 i F-35, lovaca pete generacije.

Ipak, većina tehničkih karakteristika S-500 za sada ostaje državna tajna.

Trenutno se u Rusiji završava testiranje pojedinačnih elemenata moćnog protivvazdušnog raketnog sistema nove generacije S-500 „Prometej", koga zapadni mediji vide kao ozbiljnu pretnju NATO-u.

Očekuje se da će serijske isporuke ruskoj vojsci početi 2025. godine i da će ovaj sistem postati jedan od ključnih elemenata protivraketne odbrane Rusije.

GENERALI NATO BESNI, RUSIJA SPASAVA ITALIJU OD KORONE, AKO TREBA SPASIĆE I EVROPU! Kako sada poslati vojsku na njene granice, kome pričati da Moskva hoće da uništi svet?!

- Trenutno se radi na sistemu lansirne opreme, raketa i sistema za upravljanje. Uvođenjem ovog kompleksa stvorićemo raketnu odbranu velikih čvorišta, administrativnih centara, a to će biti osnova vojne-kosmičke odbrane celokupne teritorije zemlje - rekao je za Sputnjik Sergej Hatiljev, vojni ekspert i bivši načelnik Komande za specijalne namene PVO i PRO ruskog Ratnog vazduhoplovstva.
 
Generalni direktor Konstruktorskog biroa za specijalnu mašinogradnju Vladimir Dolbenkov je rekao da su za snage PVO i PRO stručnjaci napravili agregate vazdušno-raketnog sistema nove generacije „Triumfator-M", a da je sledeća faza testiranje sistema u celosti.

Kako je precizirao, trenutno se završava testiranje lansirnog sistema, sastavnih delova višenamenskog lokatora i lokatora PRO, opremljena šasija za borbeni kontrolni centar i transportne jedinice za radarski sistem za rano upozoravanje.

S-500 „Prometej" nije za prodaju

Po svojim karakteristikama sistem S-500 „Prometej" značajno će prevazilaziti svog prethodnika S-400 i američki sistem „Patriot".

ŠIPTARI "LINČOVALI" AMBASADORA SAD KOSNETA! AMERI IM OVO NEĆE OPROSTITI, Priština će žestoko zažaliti zbog ponašanja Kurtijevih pristalica!

- Ako za druge sisteme kažu da nemaju analoge, a to je često samo slogan, onda o sistemu S-500 to mogu potvrditi svi vodeći stručnjaci, uključujući i zapadne i već su dali takvu procenu - rekao je Hatiljev.

Za razliku od sistema S-400 koje je Rusija prodala Kini i Turskoj i za koji su zainteresovane mnoge zemlje, najnoviji S-500 Moskva ne planira da u doglednoj budućnosti prodaje „ni za kakve pare".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragojlo

pre 4 godine

Ma gde je ekspert za rusko naoruzanje prof. Darko Trifunovic da objasni koliko je to "los sistem"!!!Darko zna bolje og raketne legende starog profesora Milinovica!!!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija