• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS/Mediji

28.03.2020

19:46

ŠOK! SVAKIH 17 MINUTA UMRE JEDAN NJUJORČANIN! Tramp će ovaj grad staviti u karantin, poslao je i OGROMAN BROD BOLNICU! Lekari kukaju, zaraženo je 52.318 ljudi!

Vesti

ŠOK! SVAKIH 17 MINUTA UMRE JEDAN NJUJORČANIN! Tramp će ovaj grad staviti u karantin, poslao je i OGROMAN BROD BOLNICU! Lekari kukaju, zaraženo je 52.318 ljudi!

Podeli vest

Njujork je najveće žarište koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama. Zaraženo je 52.318 ljudi, što je skoro polovina svih zabeleženih slučajeva u Americi. Preminule su 728 osobe, a predsednik Tramp razmišlja da uvede karantin. Lekari se suočavaju sa nedostatkom zaštitne opreme. U petak je u gradu preminulo oko 85 ljudi, što znači da u proseku jedan Njujorčanin umre svakih 17 minuta.

Podsetimo, u SAD je registrovano 111.115 osoba zaraženih koronavirusom, a prema poslednjim podacima, umrlo je 1.842 ljudi.

Na konferenciji za medije, guverner države Njujork Endru Kuomo je saopštio da je u Njujorku registrovano 7.681 novozaraženih i još 209 smrtnih slučajeva zbog Kovida-19, koji je do sada u svetu odneo više od 28.000 života.

Moguć karantin u tri države

Zaraženo je 52.318 ljudi, što je skoro polovina svih zabeleženih slučajeva u Americi. Preminule su 728 osobe, a hospitalizovano je 7.328.

Kuomo je rekao da se špic epidemije očekuje za dve do tri nedelje i da će tada u bolnicama biti potrebno 140.000 kreveta.

Zbog epidemiološke situacije, predsednik Donald Tramp je nagovestio da razmatra uvođenje karantina u saveznim državama Njujork, Nju Džersi i Konektikat.

Tramp je istakao da ne želi to da uradi, ali da će vrlo skoro možda biti neophodno.

Objasnio je da bi to bio karantin koji bi ograničio putovanja, jer Njujorčani putuju na Floridu, što, kako je rekao, niko ne želi.

Guverner Kuomo je rekao da sa Trampom nije razgovarao o uvođenju karantina.

- Nismo vodili takav razgovor. Čak ne znam ni šta to tačno znači - istakao je Kuomo.

Stiže brod-bolnica "Comfort"

Zbog sve većeg broja zaraženih, brod-bolnica američke vojske "Comfort" sa 1.000 kreveta je na putu za Njujork i očekuje se da će u ponedeljak biti usidren.

Brod je nekada služio kao naftni tanker, potom je preuređen u ploveći urgentni traumatološki centar za američke vojnike ranjene tokom borbenih dejstava, ali će tokom nove misije u Njujorku biti civilna bolnica.

Star je skoro ceo vek ima 1.100 medicinskih radnika, 12 operacionih sala, odeljenja radiologije i intenzivne nege, skener, laboratoriju i apoteku i u prošlosti je bio operativan u situacijama sličnim sadašnjoj jedino za vreme Prvog svetskog rata i tokom pandemije španske groznice posle njega.

Pobuna medicinskih sestara 

Probleme medicinskim radnicima stvara i nedostatak opreme, pa su medicinske sestre koje se u Njujorku bore za pacijente obolele od koronavirusa uputile uznemirujući apel da im se obezbedi adekvatna količina zaštitne opreme, jer su, kako su navele, gradski zvaničnici izgubili kontakt s realnošću.

Na konferenciji za novinare ispred gradske bolnice "Jakobi" medicinske sestre su tražile da im se obezbede maske i druga zaštitna oprema.

Zbog koronavirusa, pomereni su i unutarpartijski izbori za predsedničke kandidate u Njujorku. Umesto 28, aprila, kako je bilo planirano, biće održani 23. juna.

Takođe, produžen je i rok za prijavu poreza.

Sve o koronavirusu čitajte OVDE.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srb

pre 4 godine

Kazete svakih 17-est minuta!?Matematika i statistika kazu npr da u RH dnevo u proseku umire 140-ljudi to je svaki sat sestoro,u Kini godisnje 10-11/miliona a to je 900.000-mesecno racunajte dnevno???

Rale

pre 4 godine

Ovo mi liči na potez očajnika a ne velikog državnika.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija