• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Bog rata

29.03.2020

11:15

PAKISTAN SE POHVALIO OKLOPNJACIMA! Primili 100 tenkova T-55 nabavljenih iz Srbije? (FOTO)

Vesti

PAKISTAN SE POHVALIO OKLOPNJACIMA! Primili 100 tenkova T-55 nabavljenih iz Srbije? (FOTO)

Podeli vest

Naime na internet resursima (Pakistan Defence) pojavila se vest da je ova država iz Srbije prihvatila prvi kontingent modernizovanih osnovnih borbenih tenkova T-55. Prema tim navodima ukupno je dogovorena nabavka 282 tenkova ovog tipa.

Svi isporučeni tenkovi T-55 će biti podignuti na viši standard. Izvesno je da će na isporučenim tenkovima biti urađen paket modernizacije oklopne zaštite koja će biti ojačana reaktivnim pločama. Takođe, moguće je očekivati da će modernizovani tenkovi imati unapređen motor.

TORNADO OPUSTOŠIO AMERIČKI GRAD! Hitno poslata nacionalna garda, uveden policijski čas (VIDEO)

Srpska kompanija SDPR je napravila projekat modernizacije ovog tenka koju uključuje znatna poboljšanja sistema za upravljanje vatrom, ali i pogona koji će biti znatno snažniji. Predviđena je ugradnja panoramskog opto-elektronskog uređaja na mestu komandira tenka, koji će moći da prati situaciju dan/noć. Opto-elektronski uređaj bi se integrisao i na mesto vozača. Planirano je proširenje arrsenala tenkovske municije, kao i dodatno ojačavanje tenkovskog topa kada je u pitanju termoizolaciona zaštita.

Modernizovani T-55 će uprkos povećanju svoje težine u odnosu na osnovnu varijantu tenka, biti znato pokretljivija borbena mašina. U tom smislu srpski inženjeri planiraju integraciju motora koji će generisati snagu od 780 konjskih snaga. Pretpostavka je da će za ovu tehničku operaciju upotrebiti motor sa tenka M-84 uz određene modifikacije. Pored toga planira se i unapređenje hodnog dela (tenkovske gusenice) uz dodatak gumenih traka na bočnim stranama tenka.

Jedna od najvažnih stavki ove modernizacije je usmeren na povećanje oklopne zaštite tenka. U tom smislu, planira se "popločavanje" osnovnog tenkovskog oklopa sa dinamičkim-reaktivnim oklopom, koji će tenk zaštiti od kumulativnih projektila. Unapređen je i sistem za gašenje požara, u ugrađen je i tzv. NBC sistem dodatne zaštite.

POSTIGNUT DOGOVOR! Vašington i Moskva obustavljaju međusobnu inspekciju raketnog naoružanja

Bacači sa dimnim bombama se nalaze sa obe strane kupole tenka i povezani su sa indikatorima laserskog ozračenja, koji upozoravaju posadu tenka ali i centralni sistem da se nalazi na nišanu neprijatelja. Dodatno je zaštićen i rezervoar tenka. Predviđeno je da tenk ima i sistem za čišćenje protivtenkovskih mina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Шта ће на то казати пријатељска нам Индија...?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija