• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

30.03.2020

21:15

PANDEMIJA ĆE PROĆI, PUTIN OSTAJE! Paranoični Britanci opsednuti ruskim predsednikom, NI U OVIM TEŠKIM MOMENTIMA NE MOGU DA PRESTANU DA MISLE NA NJEGA

Vesti

PANDEMIJA ĆE PROĆI, PUTIN OSTAJE! Paranoični Britanci opsednuti ruskim predsednikom, NI U OVIM TEŠKIM MOMENTIMA NE MOGU DA PRESTANU DA MISLE NA NJEGA

Podeli vest

Ni koronavirus, ni kriza u celom svetu ne mogu zaustaviti informacione ratove i rusofobiju. Glavna tema u britanskim medijima ovih dana je premijera novog serijala pod nazivom „Putin: istorija ruskog špijuna", koji je počeo da se prikazuje na TV kanalu „Channel 4". Britanci i u karantinu podsećaju - epidemija će proći, ali strašni Putin ostaje

Dokumentarna serija započinje pričom o 21-godišnjem Putinu, koji, impresioniran likom Maksa Oto Fon Štirlica iz TV serije „Sedamnaest trenutaka proleća", upisuje akademiju Komiteta državne bezbednosti SSSR-a (KGB), nakon čega uskoro započinje i političku karijeru.

Britanskim gledaocima je objašnjeno: "Štirlic je ruski Džejms Bond".

- Dve godine nakon izlaska filma 'Sedamnaest trenutaka proleća' Putin je započeo službu u KGB-u. Slika o odvažnom obaveštajcu ima veliki značaj u Rusiji, i veoma je važna za Putina lično - objašnjava bivši generalni konzul SAD u Sankt Peterburgu Džek Gosnel.

U detektivskom romanu, po zakonu žanra, treba da postoji ubistvo. U britanskom serijalu ni toga ne manjka.

Priča o trovanju Skripaljevih - Sergeja i Julije, pojavljuje se već u trećoj minuti serije. Opšti ton pripovedanja je uobičajen kada se govori o Rusiji - polunagoveštaji, poluoptužbe.

Ceo serijal je napravljen prema formuli „highly likely", odnosno „vrlo verovatno", dakle sve je zasnovano na pretpostavkama, bez iznošenja jasnih dokaza.

(FOTO) AKO ME UBIJE KORONA, ŽELIM DA ZNAJU... INTERNET BRUJI zbog potresne poruke američke doktorke!

Režiseri filma su izmešali činjenice sa poznatim „strašnim pričama" o Rusiji, sve začinili emocijama, a celoj radnji su dali težinu umetanjem intervjua sa ljudima koji su zaista poznavali Putina, koji su proučavali njegovu biografiju. Među njima je kćerka Borisa Jeljcina - Tatjana Jumaševa, poznati ruski politički analitičar, autor prve biografije o Putinu, Aleksandar Rar, koga ne iznenađuje obilje „špijunskih priča" u završnoj verziji serijala.

„Moglo se i očekivati da će se u filmu pojaviti Skripaljevi. Pa to je engleski film, zbog njihove publike neophodno je uvesti sve te ličnosti ili ih bar spomenuti, inače serijal ne bi 'prošao' u Engleskoj", ističe Rar.

Britanski novinari nisu zaboravili Rusiju ni u situaciji sa pandemijom, pa tvrde da je „situacija sa virusom korona od koristi za Ruse", i istovremeno pokušavaju da pronađu „ruski trag" u celoj priči nastanka virusa.

Reporteri „Skaj njuza" pretpostavljaju da Rusija navodno namerno širi paniku u Evropi u vreme pandemije. Novinari tvrde da „u rukama imaju tajni dokument EU, u kome se nalaze svi dokazi o navodnoj ruskoj propagandi".

- Šta god Rusija učini, na Zapadu to uvek gledaju kroz prizmu geopolitičkog suparništva. Uvek kažu da je reč o zlokobnom planu - izjavio je politički analitičar Mark Galeoti.

Na primer, čak ni kada su ruski vojni lekari stigli u Italiju kako bi pružili pomoć i spasili ljude, političari nisu uspeli da zadrže panični krik:„Rusi dolaze!".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoki

pre 4 godine

Za 2 dana bi ENGLEZI OPLJACKALI Rusiju samo da nije PUTINA . Sistem su razradili sa Amerikancima i vezbali na Iraku , Kuvajtu , Srbiji (Kosovo) , Libiji itd...... Da Rusija nema atomske bombe vec bi bila u okovima

Anarhista

pre 4 godine

Јао, што ми драго што не могу да спавају мирно. Владимире Страшни, Христос лично те послао на Земљу. Доћи ће и тај дан, да на лондон падне РС-28.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija