• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/buzzfeednews.com

31.03.2020

09:09

(FOTO) APOKALIPTIČNE SCENE IZ NJUJORKA! Kamioni hladnjače postaju pretesni da prime TELA UMRLIH OD KORONAVIRUSA!

Vesti

(FOTO) APOKALIPTIČNE SCENE IZ NJUJORKA! Kamioni hladnjače postaju pretesni da prime TELA UMRLIH OD KORONAVIRUSA!

Podeli vest

Medicinski tehničar u bolnici na Menhetnu u Njujorku snimio je potresnu scenu kada je na kraju smene u nedelju ujutru krenuo prema zgradi ambulante. Tamo je zatekao džinovski kamion hladnjaču koji je bio spreman da odveze umrle od komplikacija usled infekcije koronavirusom

Prišao je kamionu, otvorio vrata i fotografisao tela preminulih spakovana u posebne najlon džakove.

"Uradio sam to da bih pokazao ljudima. To je grozna stvarnost, realnost gde su neki od nas već završili."

On je zatražio da mu se identitet, kao ni ime bolnice, ne otkrivaju, jer strahuje od posledica.

Samo dan ranije, on je bio uz 71-godišnju pacijentkinju koja je odbila da je intubiraju i potom preminula. Držao joj je ruku u poslednjem momentima.

Opisao je kako je gubila dah dok je umirala. Rekao je da je nedelju dana ranije bila pozitivna na testu i da je poslata kući, da bi se tek u subotu vratila sa nedostatkom daha. Umrla je preko noći. 

Foto: PRINTSKRIN

Međutim, jedan od strahota koronavirusa je to što žrtve, zbog visoke stope zaraze, često umiru same, izolovane od rodbine i prijatelja. 

Njujorške bolnice pretrpane su do krajnjih granica, uz stalni priliv pacijenata. Za to vreme, medicinsko osoblje neme osnovna sredstva i opremu lične zaštite, poput maski i haljina za lekare i medicinske sestre. O tome čitajte OVDE.

"Ako smo pozitivni, očekuje se da radimo sve dok nemamo simptome. Ne žele da nas testiraju, jer, po stopama zaraze kojoj smo izloženi, verovatno smo svi bolesni i ne znamo to. Daju nam jednu masku za jednokratnu upotrebu i jednu haljinu za jednokratnu upotrebu koje su za jendokratnu upotrebu, a mi ih koristimo za pet 12-satnih smena", rekao je medicinski tehničar.

Juče je prikazan još jedan jeziv snimak iz SAD. Ispred bolnice u Bruklinu viljuškar je prevozo tela preminulih, a onda ih stavljao u kamion-hladnjaču. Više o tome čitajte OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragan

pre 4 godine

Ovde vidimo da med. radnici nemaju zastitne opreme u optimalnom broju a Tramp hoce da salje pomoc drugima?

Bane

pre 4 godine

Mozda bi trebalo kanera da snimi ljude na respiratorima bez prikazivanja lica...da ljudi vide ozbiljnost? Ovako snimaju lekara sa maskama?

Mladen

pre 4 godine

Zapocnite operaciju MILOSRDNI ANDJEO... Kako se ne secate da vam je upravo ona pomogla da donesete mir i blagostanje na tzv. drzavi Kosoves.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija