• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/daily mail

31.03.2020

10:03

NAJVEĆI SKOK BROJA MRTVIH U NEMAČKOJ! Za dan od koronavirusa umrlo 128 ljudi!

Vesti

NAJVEĆI SKOK BROJA MRTVIH U NEMAČKOJ! Za dan od koronavirusa umrlo 128 ljudi!

Podeli vest

Broj zaraženih novim korona virusom u Nemačkoj porastao je na 61.913, dok su ukupno 583 osobe preminule, saopštio je danas Institut za zarazne bolesti Robert Koh (RKI)

U poređenju sa prethodnim danom, broj zaraženih je porastao za 4.615, a u prethodna 24 sata od posledica korona virusa preminulo je 128 osoba.

Američki Džon Hopkins univerzitet (JHU) prikazao je veću brojku, i to 66.885 inficiranih u Nemačkoj.

RKI, koji uzima u obzir samo elektronski prosleđene podatke iz pokrajina, navodi da je broj umrlih od virusa korona 583, a JHU govori o 645 žrtvama.

Prema RKI, 16.100 osoba je izlečeno od virusa korona. Šef RKI Robert Viler je, na današnjoj konferenciji za štampu, istakao da su tri stuba borbe protiv virusa zaštita posebno ugroženih ljudi, povećanje kapaciteta sbdevanja i testovi.

Naveo je da je prosečna starost preminulih inficiranih virusom korona 80 godina, dodajući da je najmlađa žrtva imala svega 28 godina, ali je imala ranije bolesti. Stop smrtnosti, prema njegovim rečima, iznosi 0,8 odsto, te je dodao da polazi od toga da će rasti.


Što se ponašanja građana tiče, Viler je kazao da oko 90 odsto građana zna da treba da ostane kod kuće, a samo 77 odsto to i čini, kako proizilazi iz poslednjeg istraživanja.

Takođe, 89 odsto građana zna da, nakon pojave simptima, treba da se samoizoluje, a svega 63 odsto to i primeni.

Što se testiranja tiče, kaže da moraju biti strateški smišljeno primenjeni.

"Poslednjih nedelja smo imali 350.000 testiranja. Više trenutno nije moguće. U budućnosti ćemo dobiti druge testove, pa ćemo moći, najverovatnije, da povećamo i kapacitete", uveren je Viler.

Kada je reč o testovima na antitela, on je kazao da služe da se utvrdi da li je neko imao oboljenje i da li je imun.

Istovremeno upozorava da se ne zna koliko traje stečeni imunitet, dodajući da će se to morati kroz studije utvrditi. Preneo je da je utvrđeno da kod mnogih inficiranih postoji upala srčanog mišića, što ukazuje na to da ih virus izaziva.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija