• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/mirrorr.co.uk

02.04.2020

07:15

SA 20 LJUBAVNICA POBEGAO U MONDENSKO SKIJALIŠTE DOK MU SE ZEMLJA BORI PROTIV KORONE! Šokantni detalji RASKALAŠNOG ŽIVOTA TAJLANDSKOG KRALJA koji ima 4 žene i bogatstvo od 24 MILIJARDE FUNTI! (VIDEO)

Vesti

SA 20 LJUBAVNICA POBEGAO U MONDENSKO SKIJALIŠTE DOK MU SE ZEMLJA BORI PROTIV KORONE! Šokantni detalji RASKALAŠNOG ŽIVOTA TAJLANDSKOG KRALJA koji ima 4 žene i bogatstvo od 24 MILIJARDE FUNTI! (VIDEO)

Podeli vest

Dok se svet hvata u koštac sa pandemijom opasnog koronavirusa, tajlandski kralj Maha Vadžiralongkorn, poznat i kao Rama Deseti, samoizolovao se od sa 20 svojih konkubina u jednom od najluksuznijih hotela u mondenskom bavarskom skijaškom centru Garmiš-Partenkirhen

Iako su u Bavarskoj na snazi oštre mere izolacije i hoteli zatvoreni, hotel u kojem se izolovao 64-godišnji tajlandski kralj je izuzet od tog pravila, a to je objašnjeno time što su svi gosti deo jedne grupe ljudi. Doduše, nije navedeno da li su tu i njegove četiri žene.

U međuvremenu, Tajland se bori s pandemijom kovida 19, znajući da je kralj na odmoru.

Građani su zbog toga protestovali putem interneta i medija, kršeći pritom stroge zakone koji propisuju i 35 godina robije za kritiku kralja i kraljevske porodice, pa čak i kraljevih kućnih ljubimaca.

 

 

Rama Deseti ženio se četiri puta i ima veoma živopisan privatan život. Njegovo bogatstvo procenjuje se na 24 milijarde funti, a u javnosti su uglavnom izbijali detalji o njegovim brakovim, ljubavnicama i raskalašnom životu. 

U novembru 2009. procurio je "kućni video" kralja i njegove treće žene. Kraljica nije nosila ništa osim tanga gaća dok su sluge čekale kod njenih nogu i to na proslavi rođendana kraljeve kućne ljubimice pudle.

Iste godine Austrlijanac Hari Nikolaides zatvoren je tri godine nakon što je objavio knjigu u kojoj je stajala rečenica "ako se princ zaljubi u jednu od svojih maloletnih žena i ona ga izda, ona i njena porodica će nestati sa lica zemlje, za njihovu lozu i porodicu se više nikada neće čuti, kao da nisu postojali".

Kralj je kasnije pomilovao Nikolaidesa koji je obrnuo ploču, rekavši da je njegova knjiga "u potpunosti fikcija od korica do korica".

Dve godine kasnije, nemački organi zaplenili su jedan od kraljevih aviona kako bi naplatili dug od 27 miliona funti u ime jedne nemačke firme. Kralj je na kraju pristao da plati 18 miliona funti, a taj trošak pokrila je tajlandska vlada.

Vadžiralongkorn se još kao princ 1977. oženio svojom prvom ženom, princezom Soamsavali Kitiakarom, a par je dobio ćerku, princezu Najrakitiabhu. Međutim, tokom prvog braka Vadžiralongkorn se upustio u vezu sa glumicom Luvadhidom Polprasert, sa kojom je dobio petoro dece.

Uprkos zahtevima, princeza Soamsavali odbila je da se razvede od svog supruga sve do 1993. On je, inače, sve vreme tvrdio da je ona kriva za neuspeh braka. Uprkos tome, njegova prva supruga i njihova ćerka i dalje igraju veliku ulogu u kraljevskim događajima.

Vadžiralongkorn, još uvek princ, tada se, po drugi put, oženio ženom sa kojom je bio u vezi više od 15 godina - ali njihov brak njegova majka kraljica nije blagoslovila.

Samo dve godine nakon venčanja, Luvadhida se preselila u Britaniju sa svom Raminom decom, što ga je teško pogodilo. Postavljao je plakate po celoj palati, optuživao suprugu za preljubu i na kraju je oteo ćerku i vratio je na Tajland da živi sa njim. Ćerka je dobila tituku princeze, dok je Luvadhida ostala sa sinovima u Britaniji, da bi se kasnije preselili u SAD gde i danas žive.

Ramina treća supruga bila je Srirasmi Suvadee, koja je radila za princa od 1992. godine. Brak je od javnosti čuvan četiri godine, a konačno je obelodanjen 2005. godine. Srirasmi je iste godine rodila sina, princa Dipangkorna Rasmijotija, postala je princeza, a muž joj je obećao da će se konačno smiriti.

Devet godina kasnije Vadžiiralongkorn je zatražio da se njegovoj trećoj supruzi oduzme titula princeze, optuživši nju i njenu rodbinu za korupciju.

Supruga se ubrzo odrekla kraljevskih titula i pristala na razvod, nakon što je, posle 13 godina braka, dobila nagodbu od 4,4 miliona funti.

Samo tri dana pre nego što je proglašen za kralja, Vadžiralongkorn se oženio četvrtom suprugom Suthidom Tidjai. Međutim, uprkos tome što je još uvek bio oženjen muškarac, nije bio veran i samo nekoliko meseci nakon venčanja dao je svojoj ljubavnici titulu kraljeve pratilje.

Tri meseca kasnije kralj joj je oduzeo ovu titulu i bogatstvo, tvrdeći da nije poštovala kraljicu i da je bila nelojalna kralju lično. U zvaničnoj izjavi je rečeno i da je, zloupotrebljavajući, moć davala naredbe u ime kralja. Kralj je, navodi se u izjavi, dodao i da "nije bila zahvalna na tituli koja joj je dodeljena, niti se ponašala adekvatno u skladu sa svojim statusom“.

Ko zna šta će budućnost doneti 20 žena koje su trenutno u samoizolaciji sa kraljem Tajlanda?!

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 4 godine

Strašan neki diktator... koliko ja vidim iz ovog teksta, ove žene bez problema izlaze iz zemlje, sa sve parama i decom i još dobijaju sudske sporove i milionske odštete protiv njega. Čovek jednostavno, nema sreće sa ženana. Možda bi trebao da posluša mamu a ne da se ženi sa svakom prakljačom na koju naleti. Čime li je iznervirao Engleze kada vrhunske novine i "intelektualno nenadmašiv" Daily Mirror već tri dana piše o njemu i njegovoj "samoizolaciji" u nemačkim Alpima...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija