• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

03.04.2020

20:28

KORONA UBIJA AMERE, A TRAMP UVODI NOVE SANKCIJE KINI! PEKING PRETI DA ĆE OTVORITI "PANDORINU KUTIJU"! Svet na pragu neviđene katastrofe?!

Vesti

KORONA UBIJA AMERE, A TRAMP UVODI NOVE SANKCIJE KINI! PEKING PRETI DA ĆE OTVORITI "PANDORINU KUTIJU"! Svet na pragu neviđene katastrofe?!

Podeli vest

Američki mediji objavili su da je Trampova administracija uvela nove sankcije kako bi „Huavej" odsekla od snabdevanja čipovima, pri čemu je pravilo bilo da kompanije koje koriste američku tehnologiju za izradu čipova dobiju dozvole pre prodaje kineskom tehnološkom gigantu. Iz „Huaveja" poručuju da neće sedeti skrštenih ruku

Ranije su američki mediji izvestili da su visoki američki zvaničnici prihvatili nova ograničenja koja zahtevaju od kompanija koje posluju sa „Huavejom" da dobiju licence pre nego što prodaju čipove u čijoj izradi se koriste tehnologije ili softveri za pravljenje čipova izrađenih u SAD. Ako se usvoje, mere su usmerene na kompaniju TSMC, glavnog dobavljača čipova „Huavejevog" odeljenja za poluprovodnost, „Haj silikon".

Kineska vlada „neće sedeti skrštenih ruku i gledati kako ubijaju 'Huavej'" ako Vašington uvede nova ograničenja koja se odnose na čipove, upozorio je predsednik „Huaveja" Erik Sju.

AMERI BLOKIRALI RUSIJU U UN I REZOLUCIJU ZA BORBU PROTIV KORONE! Licemerni Vašington moli Moskvu za pomoć, a onda udara "ispod pojasa"!

- Verujem da bi bilo kontramera - rekao je Sju govoreći za Si-En-Bi-Si u utorak.

Sju je upozorio da „ako Kina preduzme protivmere, pogubni efekti na industrije širom sveta bili bi ogromni. Jednom kada se otvori Pandorina kutija, to bi imalo razarajuće lančane posledice na globalni eko-sistem. 'Huavej ne bi bio jedini na šteti".  Precizirao je da američke firme u takvom slučaju „neće ostati netaknute".

Prijavljene mere tek treba da se primene, a američki zvaničnici još uvek nisu javno davali komentare o njima. Međutim, prema Si-En-Bi-Siju, o njima je razgovarano na sastanku u Vašingtonu prošle srede, a prisustvovali su visoki zvaničnici iz Stejt departmenta, Saveta za nacionalnu bezbednost, Ministarstva odbrane, Ministarstva energetike i Odeljenja za trgovinu.

"Huavej", prva svetska telekomunikaciona kompanija i proizvođač pametnih telefona broj dva, zavisi od TSMC za proizvodnju čipova.

ASTEROID IDE KA ZEMLJI, NASA ĆE POKUŠATI DA MU PROMENI PUTANJU! Može li "kinetički udar" spasti planetu?! SVI ČEKAMO ŠTA ĆE BITI!

SAD su prošle godine započele kampanju sankcija „Huaveju", optuživši kompaniju za saradnju s kineskim obaveštajnim službama. Kompanija je odbacila tvrdnje. Do sada su američke mere uključivale ograničenja, poput zabrane Guglu da instalira svoj popularni operativni sistem android na nove modele „Huavejovih" pametnih telefona. Međutim, lobiranjem američkih tehnoloških divova, uključujući „Majkrosoft" i „Intel", omogućili su tim i drugim kompanijama da nastave poslovanje sa kineskom kompanijom usred izgleda za gubitke u iznosu od više milijardi dolara.

"Huavej" je u utorak izvestio da su, uprkos pritisku u SAD, prihodi porasli za preko 19 procenata na godišnjem nivou, a prodaja je prešla 123 milijarde dolara, a neto profit dostigao 9 milijardi dolara, pri čemu je kompanija navela da je uložila oko 15,3 procenata svojih ukupnih prihoda u 2019. godini u istraživanje i razvoj. Ranije je „Fajnenšel tajms" objavio da kompanija radi na novoj internet tehnologiji koja bi mogla da promeni arhitekturu interneta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu
Društvo

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu

Prema glasovima potrošača Srbije, u konkurenciji 1.000 domaćih proizvoda i brendova, Kompaniji „Dunav osiguranje“ dodeljeno je priznanje „Moj izbor“ u kategoriji „Osiguravajuća društva“. Priznanje „Moj izbor“, koje se dodeljuje brendovima iz Srbije kojima se najviše veruje, već 14 godina u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji“ organizuje Udruženje potrošača „Moja Srbija“, uz podršku Centra potrošača Srbije i Grada Beograda.

28.03.2024

16:02

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija