• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.04.2020

10:19

ITALIJA JE SADA NA PREKRETNICI! Iz zemlje iz koje smo danima gledali NAJPOTRESNIJE SCENE DEŠAVAJU SE PROMENE U ČUVENOJ "KRIVOJ EPIDEMIJE"

Vesti

ITALIJA JE SADA NA PREKRETNICI! Iz zemlje iz koje smo danima gledali NAJPOTRESNIJE SCENE DEŠAVAJU SE PROMENE U ČUVENOJ "KRIVOJ EPIDEMIJE"

Podeli vest

U Italiji, jednoj od najteže pogođenih zemalja pandemijom virusa Kovid-19, pada dnevni bilans žrtava tog virusa, kao i broj pacijenata na intenzivnoj nezi, a stručnjaci ocenjuju da je u skoro svim regionima došlo do prekretnice.

Zvaničnici Italije, prve evropske zemlje koja je uvela stroge mere karantina, međutim, pozivaju građane da i dalje ostanu u svojim domovima kako bi sprečili širenje virusa i izbegli stvaranje novih žarišta, nadajući se da će se povoljan trend nastaviti i omogućiti ukidanje blokade u zemlji.

Prema poslednjim podacima u Italiji, jednoj od najteže pogođenih zemalja pandemijom, u nedelju je zabeležen najmanji broj stradalih od korona virusa na dnevnom nivou od 19. marta - 525, a u subotu 681.

U Lombardiji, žarištu virusa Kovid-19 u Italiji, smanjen je broj pacijenata na intenzivnoj nezi kojih ima 1.317, što je za devet manje nego prethodnog dana.

Foto: Tanjug/AP

 



"Kriva je počela da pada, kao i bilans žrtava“, rekao je predsednik italijanskog Visokog instituta za zdravlje Silvio Brusafero i dodao da bi trebalo početi sa "razmišljanjem o drugoj fazi", ako se taj trend nastavi.

U većem delu Italije vrhunac epidemije je dostignut u drugoj polovini marta i ocenjuje se da je u skoro svih 20 regiona Italije, sa izuzetkom Emilije-Romanje, došlo do preokreta, pokazuju podaci profesora Univerziteta u Padovi Ðanpijera dela Zuana i Marije Kastiljoni.

Foto: Tanjug/AP

 



Prema zvaničnim podacima u Italiji, najviše zaraženih virusom Kovid-19 i dalje je u Lombardiji - 28.124, zatim 12.837 u Emiliji-Romanji, a najmanje na jugu u regionima Basilikata 254 i Molize 187.

U Italiji, gde je virus Kovid-19 odneo više od 15.000 života, prema merama uvedenim u cilju suzbijanja virusa, građani ne napuštaju svoje domove izuzev odlaska u kupovinu namirnica, u apoteku, kod lekara ili na posao, uz popunjen formular kojim se obrazlaže razlog napuštanja mesta prebivališta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija