• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.04.2020

13:12

"BIĆE ŠOKANTNO, UZNEMIRUJUĆE, BIĆE KAO 11. SEPTEMBAR!" Iz Amerike stiže JEZIVO UPOZORENJE ZA NAREDNIH NEDELJU DANA

Vesti

"BIĆE ŠOKANTNO, UZNEMIRUJUĆE, BIĆE KAO 11. SEPTEMBAR!" Iz Amerike stiže JEZIVO UPOZORENJE ZA NAREDNIH NEDELJU DANA

Podeli vest

Šef američke Službe za javno zdravlje Džerom Adams uporedio je danas teroristički napad 11. septembra 2001. i napad na Perl Harbor sa onim što očekuje Amerikance u narednih nedelju dana u borbi sa epidemijom korona virusa.

On je istakao da će to biti najteži momenat u životu za mnoge Amerikance.

"Zaista moramo da razumemo da, ako hoćemo da zaravnimo krivullju i pređemo na drugu stranu, svako mora da odigra svoju ulogu", rekao je Adams za NBC.

Entonu Fauči, glavni ekspert za zarazne bolesti u timu Bele Kuće za borbu protiv korona virusa, upozorio je da će situacija biti loša i da Amerikanci moraju da budu spremni na to.

"Za neke će biti šokantno, a sigurno je da će biti zaista uznemirujuće videti to", reka je Fauči.

Nasuprot ovakvim komentarima, američki predsednik Donald Tramp je na jučerašnjem brifingu ocenio da se "vidi svetlo na kraju tunela".

On je saopštio da su SAD naručile 29 miliona pilula hidroksihlorikina, leka koji se koristi protiv malarije, ali do sada nije dokazano da je efikasan protiv kovida-19.

Foto: Tanjug/AP

 



"Nemamo vremena da kažemo ''Bože, hajde da uzmemo dve godine i da ga testiramo i da se bavimo epruvetama i laboratorijama. Nama ljudi umiru danas", rekao je Tramp.

Vašington post objavio je da je broj smrtnih slučajeva od korona virusa u SAD verovatno veći od zvaničnog.

List je to obrazložio činjencom da nedostatak širokog testiranja u ranoj fazi epidemije znači da smrtni slučajevi iz februara i marta nisu pripisani korona virusom.

U tekstu se dodaje da su mnogi domovi za stare koji se suočavaju sa epidemijom možda zbog nestašice testova širom zemlje sačuvali testove za žive pacijente, a zanemarili one koji su već preminuli.

S obzirom na to da Centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti računa samo slučajeve koji su potvrđeni testom, ukupan broj preminulih mogao bi da bude mnogo veći, piše Vašington post.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Roki

pre 4 godine

Dragi moji Srbi to nije istina , zvim u NY mogu vam reci da to nije istina . Bolnice su su skoro prazne nigde zive duse ovo je samo Fake news ...Bili smo da pogledamo i izbacili smo snimak na you tube ...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija