• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs

07.04.2020

18:06

KORONA UBIJA IRAN, A SAD NE DOZVOLJAVAJU DA SE TEHERANU POŠALJU LEKOVI! Slično je i u Venecueli! OLIVER STOUN RAZOBLIČIO TRAMPA!

Vesti

KORONA UBIJA IRAN, A SAD NE DOZVOLJAVAJU DA SE TEHERANU POŠALJU LEKOVI! Slično je i u Venecueli! OLIVER STOUN RAZOBLIČIO TRAMPA!

Podeli vest

Vlada Sjedinjenih Američkih Država otkrila je svoj prezir prema ljudskom saosećanju i globalnoj solidarnosti, odbijanjem ukidanja drakonskih sankcija prema Iranu i Venecueli tokom krize koronavirusa, izjavio je režiser Oliver Stoun

Iran neizmerno pati zbog koronavirusa, saopštio je Stoun za izdanje Nju jork dejli njuz, ali zbog američkih sankcija Islamska republika je "jedina zemlja na svetu koja ne može kupiti lekove potrebne za borbu protiv pandemije".

Iskrena holivudska legenda slično je osudila odluku Vašingtona da zadrži, a u nekim slučajevima i poveća svoje ekonomske sankcije prema zemljama poput Kube, Venecuele i Nikaragve, dok koronavirus opterećuje zdravstvene sisteme širom sveta.

U slučaju Venecuele, američka prisila dovela je do toga da Međunarodni monetarni fond (MMF) odbije zahtev države Južne Amerike za kredit od pet milijardi dolara za pomoć u borbi protiv pandemije, naglasio je Stoun.

SAD su pojačale pritisak na Karakas usred globalne zdravstvene krize, optužujući vladu za trgovinu drogom i pozivajući na „tranzicijsku vladu" koja bi zamenila predsednika Nikolasa Madura.

Mnogonagrađivani filmski stvaralac i aktivista rekao je da je zdravstvena kriza pokazala nehumanost spoljne politike Vašingtona.

- Trenutna pandemija otkriva ne samo krajnje neuspehe naše vlade da zaštiti svoje građane, već i duboki nedostatak ljudske pristojnosti u odnosima sa drugim zemljama - jasan je Stoun.
 
Stoun je pozvao na "ozbiljno moralno samopreispitivanje" u SAD-u upozoravajući da je bezbroj života ugroženo ukoliko ne bude "momentale promene kursa".

Iran je registrovao skoro 3.500 smrtnih slučajeva od koronavirusa, sa 19.700 potvrđenih slučajeva, prema podacima Univerziteta "Džons Hopkins". 

Predsednik Hasan Rouhani je rekao prošle sedmice da je kriza "sjajna prilika da se Amerikanci izvine ... i ukinu nepravedne sankcije Iranu."

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59