• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

07.04.2020

21:16

ZA AMERIKU JE KORONA SMRTONOSNIJA OD ŠEST RATOVA ZAJEDNO! Vašington ne zna šta ga je snašlo, dnevno umre 1.200 ljudi, zaraženo više od 370.000!

Vesti

ZA AMERIKU JE KORONA SMRTONOSNIJA OD ŠEST RATOVA ZAJEDNO! Vašington ne zna šta ga je snašlo, dnevno umre 1.200 ljudi, zaraženo više od 370.000!

Podeli vest

Broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u SAD dostigao je 370.000, što je jednako broju obolelih u tri sledeće najzaraženije zemlje u svetu. Umrlo je skoro 1.200 osoba u jednom danu što je trenutno crni rekord u svetu

Broj smrtnih slučajeva prešao je 11.000, što je, prema zvaničnim podacima vlade - odseka veterana, više stradalih nego u direktnim borbama u šest od ukupno 13 ratova vođenih u istoriji te zemlje.

- Koronavirus je fatalniji po stanovništvo od bitaka u šest ratova zajedno - u Američkoj revoluciji za nezavisnost (1775-1783), Ratu (1812-1815), Meskičkom ratu 1846-1848. sa Seminole Indijancima (1817-1896), Špansko-američkom (1898-1902) i Pustinjskoj oluji (1990-1991) - podaci su tog odseka veterana.

SAD su taj crni rekord od nultog pacijenta do današnje 11.000. žrtve koronavurusa prešle od 21. januara, kada je u državi Vašington evidentiran prvi oboleli, koji je stigao iz Vuhana.

Možda su ti brojevi dovoljan razlog zašto je danas, i pored malog svetla na kraju tunela viđenog prethodna dva dana, stigla upozoravajuća poruka iz Bele kuće 

- Ovo je trenutak da ne idete u trgovinu i ne idete u apoteku, već radite sve što možete kako biste zaštitili porodicu i prijatelje" ili ona da slede dani koji će biti možda i najteži u životima mnogih Amerikanaca.

Period koji predstoji poredili su i sa Perl Harburom, i terorističkim napadom u Njujorku, koji neće biti centralizovan nego će se odvijati po celoj zemlji.

PEKING OSVOJIO JUŽNO KINESKO MORE, AMERI BRUTALNO IZBAČENI! Nosač aviona "Teodor Ruzvelt" pobegao zbog korone, NI "RONALD REGAN" NE SME U AKCIJU!

Najteže stanje je u državi Njujork, gde je skoro trećina od ukupnog broja zaraženih, i samom Njujorku, zbog čega su prepuni bolnički kreveti pa nadležni apeluju i da se jedina bolnica, vojni brod Komfort, ukotvljen na obalama Menhetna, pretvori u mesto za zbrinjavanje zaraženih koronavirusom, iako je planirano da to bude jedina bolnica u kojoj će se lečiti oni čije bolesti nisu vezane za epidemiju.

Foto: Tanjug/AP

I dok su oči celog sveta uprte u Njujork i stanovnike Bronksa, Menhetna, Bruklina, Kvinsa i Staten ajlanda, gde je zraženo 72.180 ljudi, a umrlo 3.485 njih, manje je primetna alarmantna činjenica da po broju obolelih po glavi stanovnika prednjači Nju Orleans.

KORONA UBIJA IRAN, A SAD NE DOZVOLJAVAJU DA SE TEHERANU POŠALJU LEKOVI! Slično je i u Venecueli! OLIVER STOUN RAZOBLIČIO TRAMPA!

U Nju Orleansu, na 100.000 stanovnika umire njih 38 a u Njujorku 19.

Među najugroženijim državama u SAD, pored Njujorka, još su i Nju Džersi (41.000) Mičigen (17.000), Kalifornija (15.000), Luizijana (14.000) Masačusets i Florida (sa po 13.000).

Koronavrius zahvatio je 184 zemlje SAD, koje obuhvataju i pet teritorija, među kojma su Distrikt Kolumbija, Guam, US Virdžin Ajlands, Norhern Marina Ajlands i Portoriko i 370.000 potvrđenih slučajeva čine nešto manje od četvrtine ukupnog broja od 1,35 miliona zaraženih.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DEDA RAKA

pre 3 godine

"Glavni sudija" poravnava račune ! Važna izreka stupila na snagu: Čini dobro - nekaj se, ČINI LOŠE - NADAJ SE !

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59