• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

08.04.2020

08:51

BOMBAMA NA BOLNICU U KOJOJ SU PACIJENTI OBOLELI OD KORONE! Drugi dan zaredom granatiran Tripoli

Vesti

BOMBAMA NA BOLNICU U KOJOJ SU PACIJENTI OBOLELI OD KORONE! Drugi dan zaredom granatiran Tripoli

Podeli vest

U granatiranju Tripolija pogođena je jedna od najvećih gradskih bolnica u kojoj se, između ostalih, leče i neki pacijenti sa virusom korona, rekli su zdravstveni organi u tom gradu, koji je sedište međunarodno priznate vlada Libije

Drugog dana teškog bombardovanja, koje sporovode suparničke istočne snage pod zapovedništvom Kalife Haftara, pogođena je bolnica Al-Kadra, gde se leči više od 300 pacijenata, među kojima su dva zaražena koronavirusom, i mnogi ranjenici, javio je sinoć AP.

U napadu je dan ranije ranjen bangladeški medicinski radnik, a grupa pacijenata primorana da se evakuiše kada su rakete pogodile deo porodilišta, saopštili su zvaničnici.

Poslednjih nedelja snage sa istoka pojačale su opsadu prestonice koja traje već godinu dana, uprkos pozivima na prekid vatre kako bi vlasti mogle da usredsrede svoje resurse na pandemiju.

Njihov napad na Al-Kadru bio je treći takav na medicinsku ustanovu u Tripoliju u poslednjih mesec dana.

Libija je potvrdila 20 slučajeva koronavirusa, sve na zapadu zemlje, osim jednog u istočnom gradu Bengaziju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija