• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

08.04.2020

10:32

EKSPRESAN ODGOVOR NA AMERIČKE PRETNJE DA ĆE KORISTITI PANDEMIJU ZA PRITISAK NA RUSIJU: Živite u samo vama znanoj stvarnosti, karantin ne utiče na našu borbenu gotovost!

Vesti

EKSPRESAN ODGOVOR NA AMERIČKE PRETNJE DA ĆE KORISTITI PANDEMIJU ZA PRITISAK NA RUSIJU: Živite u samo vama znanoj stvarnosti, karantin ne utiče na našu borbenu gotovost!

Podeli vest

Ruski zvaničnici smatraju da je predlog bivših ambasadora SAD da se iskoristi pandemija virusa korone za pritisak na Rusiju kako bi se Krim vratio Ukrajini glupost i cinizam. Iako je zemlja u karantinu, to ne utiče na njenu borbenu spremnost.

Prema mišljenju poslanika Državne dume Rusije iz Sevastopolja Dmitrija Belika američke diplomate istupaju sa takvim izjavama, jer ne poznaju ruski mentalitet i nastavljaju da žive u nekoj svojoj stvarnosti.

- Oni jednostavno ne poznaju naš nacionalni mentalitet, ne žele da uče našu istoriju, zato se i oslanjaju na principe pritiska na našu zemlju. Rusija je toliko toga preživela, o čemu drugi ne mogu ni sanjati. I kroz celu svoju istoriju nalazila se pod zapadnim sankcijama - rekao je on.

Prema njegovim rečima, pandemija nije panacea za pritisak na Rusiju.  

- Da, mi smo u karantinu, ali to ne utiče na našu borbenu gotovost i državne principe, od kojih je jedan naš Krim - zaključio je poslanik.

Vreme da Zapad odustane od agresivne politike

Na izjavu američkih diplomata odreagovao je i potpredsednik krimskog parlamenta Vladimir Bobkov, koji je predlog o vraćanju Krima ocenio kao glupost i cinizam.

- Odavno smo navikli na to da je osnova međunarodnih odnosa američke politike, cinizam. Te izjave teško da se mogu drugačije okarakterisati osim kao glupost, nepromišljenost i nekompetentnost - istakao je Bobkov.

Prema njegovim rečima, ceo civilizovani deo sveta danas traži bilo kakav razlog da se ujedini i pomogne.

- Vreme je da zapadne zemlje odustanu od agresivne politike prema Rusiji, koja celom svetu pokazuje da je spremna na zajedničku borbu protiv virusa korona i izgradnju odnosa od obostrane koristi u budućnosti - zaključuje Bobkov.

Neophodno ukidanje sankcija 

Oglasila se i senatorka Sevastopolja Ekaterina Altabajeva, koja je istakla da su izjave američkih bivših diplomata neosnovane i apolitične.

- To je samo plod bolesne svesti. Ponekad, čitajući ovo pomislim koliko mora neko biti daleko od stvarnosti pa da sugeriše takve stvari i daje neosnovane izjave. Mogu samo saosećati sa onima koji su navodno političari, ali se ponašaju potpuno apolitično, ne razmišljajući o narodu i situaciji u svetu - izjavila je senatorka.

Naprotiv, zbog teške situacije sa širenjem virusa korona neophodno je ukinuti sankcije koje su nezakonito uvedene Rusiji, Krimu i njihovim stanovnicima, kako bi se prevazišla svetska ekonomska kriza, zaključila je Altabajeva.

Ranije su tri bivša američka ambasadora u Kijevu – Stiven Pfajfer, DŽon Herbst i Vilijam Tejlor predložil da se iskoristi pandemija virusa korone za pritisak na Rusiju kako bi vratila Krim Ukrajini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dimitri

pre 4 godine

Amerikanci nikad nece biti zadovoljni ni PUTINO NI RUSIJOM i ako su im poslali 100 tona lekova da se lece od virusa ima ona nasa stara izreka HRANI PSA DA TE UJEDE.

arći

pre 4 godine

Neznam o kojim to Amerokancima govorite? Jedini Amerikanci su Indijanci. Svi ostali koji su se tu nagurali su varvari, šljam i ološ iz cele Evrope koji su tim starosedeocima to jest pravim Amerikancima(Indijancima), oteli zemlju. Još im i to nije bilo dosta (jer zemlju je trebalo obradjivati), pa su otimali i crnce da im služe kao robovi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija