• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Logicno/Informer

08.04.2020

18:41

OPASNO! NEMAČKA I EU SPREMAJU APLIKACIJU ZA PRAĆENJE ZARAŽENIH KORONOM! Da li je ovo početak masovne kontrole i ugradnje  RFID čipova" za praćenje ljudi!

Vesti

OPASNO! NEMAČKA I EU SPREMAJU APLIKACIJU ZA PRAĆENJE ZARAŽENIH KORONOM! Da li je ovo početak masovne kontrole i ugradnje RFID čipova" za praćenje ljudi!

Podeli vest

Nemačka se zalaže za stvaranje aplikacije za pametne telefone koja će pratiti slučajeve Covid-19 širom Evropske unije. Njen plan za stvaranje sistema širom zemlje već je podigao prašinu

Vlada sarađuje sa programerima i testerima da bi dobili visokotehnološki alat "do tačke da ga možemo dovesti u široku upotrebu među stanovništvom u narednim danima ili nedeljama - izjavili su u kancelariji Helge Braun. 

Aplikacija se navodi kao jedan od načina na koji bi se moglo ublažiti širenje virusa širom zemlje i na kraju iskoreniti. Vlada je rekla da će obavezne maske za lice u javnosti, kao i ograničenje javnih okupljanja, takođe pomoći da se ubrza povratak u normalu. Izolacija bi trebalo da se završi 19. aprila.

Naglašavajući da će to biti samo kratkotrajno rešenje za praćenje slučajeva koronavirusa, Braun je rekao da je EU „definitivno" potreban jedinstven sistem za celi blok. 

- Najgore što se može dogoditi je da postoji mnogo različitih aplikacija za praćenje - tvrdi on.

Još uvek nije jasno kako bi takva aplikacija delovala u Njemačkoj, a posebno u Evropi kao celini. Privlačenje široko rasprostranjenog dobrovoljnog učešća u takvom programu može zavisiti od toga da li se korisnici osećaju spremnim da predaju lične podatke, kao i podatke o svojoj trenutnoj lokaciji, svojim vladama. Nemačka je naglasila da se podaci prikupljeni pomoću aplikacije - koji će obavestiti korisnike da li su u zoni gde postoji pojedinac koji je pozitivan na koronavirus - neće sačuvati.

Plan za aplikaciju za praćenje slučajeva u Nemačkoj već se našao pod vatrom skeptičnih građana. Oni aplikaciju porede sa Davidovim zvezdama koje su Jevreji nosili pod Hitlerovom vladom, dodajući da je "zastrašujuće" razmišljati o tome koliko će Nemaca biti spremno da koristi program.

Brojna su i mišljenja da će naizgled benigna tehnologija poslužiti kao preteča totalitarnih sredstava kontrole, uključujući upotrebu "obaveznih RFID čipova" za praćenje ljudi.

KOM CARSTVU DA PRIĐE SRBIJA?! KORONA SRUŠILA PARTNERSTVO SAD I EU i uništila dosadašnji globalni poredak! CINIZAM VAŠINGTONA ŠOKIRAO SVET!

Upozorava se i da je ovaj koncept krajnje bizaran, jer veliki deo starijih osoba koje su u riziku nema čak ni pametne telefone.

Singapur je već razvio sličan sistem koji obaveštava korisnike da li su bili u blizini nekoga ko je testiran pozitivno na virus. Međutim, Evropa ima mnogo strože zakone o privatnosti podataka koji mogu ograničiti ono što programerima i vladama dozvoljavaju.

Foto: pixabay.com

Tehnologiju praćenja koronavirusa prvo je prigrlila Kina, gde je i započela epidemija. Kineske aplikacije koriste KR kodove za razmenu informacija o zdravstvenom stanju i istoriji putovanja pojedinca.

ŠTA 3G MREŽA PRENESE ZA 24 ČASA, 5G RADI ZA 3,6 SEKUNDI! Samo možemo li biti "zdravi" ako nas svake sekunde udara 90 milijardi elektromagnetnih talasa?! IMA LI KORONA VEZE SA TIM?!

Ako EU usvoji jedinstvenu aplikaciju, to bi značilo veliki preokret od dosadašnjeg evropskog "svako za sebe" pristupa zdravstvenoj krizi.

Stvaranje jedinstvenog fronta za borbu protiv pandemije pokazalo se izuzetno teškim za Brisel. Planovi za pružanje pomoći teško pogođenim državama poput Italije i Španije već su izazvali tenzije među imućnijim državama poput Nemačke i Holandije. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihailiovic

pre 4 godine

INFORMER IDIOTI ! EU je vojni okupator juzne Srbije Kosovo i Metohije od 1999-2020 i jos uvek pa se nemioze EU nazivati nekimk CARSTVOM vec pravom reci OKUPATOROM JUZNE SRBIJE KOSOVO I METOHIJE !

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija