• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Danas.hr/Informer

08.04.2020

19:48

SRBIJO, ŠTA MISLIŠ O OVOME?! UNIVERZALNA PLATA ZA SVE KOJE JE KORONA UNIŠTILA! Ovu meru uvodi jedna od najvećih zemalja EU!

Vesti

SRBIJO, ŠTA MISLIŠ O OVOME?! UNIVERZALNA PLATA ZA SVE KOJE JE KORONA UNIŠTILA! Ovu meru uvodi jedna od najvećih zemalja EU!

Podeli vest

Ako ostvari taj plan, Španija bi bila prva zemlja u Evropi koja bi uvela "univerzalnu platu" kao socijalnu meru o kojoj se već nekoliko godina razmišlja unutar EU

Španija namerava trajno uvesti "univerzalnu platu" kao ekonomsku meru pomoći radnicima koji su pogođeni pandemijom koronavirusa, piše Business Insider.

Ministrka privrede Nadia Calvińo izjavila je da vlada razmatra uvođenje te mere kako bi se ljudima pomoglo da "stanu na noge". Uvođenje "osnovne plate" bilo bi, po njenim rečima, uglavnom usmereno na porodice, a u obzir bi se uzele socijalne razlike i okolnosti.

Calvińo nije pominjala određeni rok do kojeg bi ova mera mogla biti uvedena, ali je kazala kako će to učiniti "što je pri moguće", ali je izrazila nadu da će garantovana univerzalna plata postati "trajni instrument".

- Dakle, ne samo da bude od koristi u ovoj vanrednoj situaciji, već da ostane trajno na snazi -kazala je.

Ako ostvari taj plan, Španija bi bila prva zemlja u Evropi koja bi uvela "univerzalnu platu" kao socijalnu meru o kojoj se već nekoliko godina razmišlja unutar EU. 

Prethodno je Finska sprovela dvogodišnji eksperiment s "osnovnom platom" za dve hiljade nezaposlenih. Primaoci tog dohotka kazali su da su bili zadovoljniji i zdraviji, ali mnogi od njih još uvijek su bez posla.

OPASNO! NEMAČKA I EU SPREMAJU APLIKACIJU ZA PRAĆENJE ZARAŽENIH KORONOM! Da li je ovo početak masovne kontrole i ugradnje RFID čipova" za praćenje ljudi!

Nije potpuno jasno kako bi ta mera mogla izgledati u Španiji budući da je i sam predlog još u ranoj fazi. Ipak, ideja je da tamošnja vlada delu građana osigura mesečni prihod bez ikakvih uslova.

Španija je 14. marta obustavila gotovo sve privredne aktivnosti kako bi suzbila širenje epidemije koronavirusa. 

KOM CARSTVU DA PRIĐE SRBIJA?! KORONA SRUŠILA PARTNERSTVO SAD I EU i uništila dosadašnji globalni poredak! CINIZAM VAŠINGTONA ŠOKIRAO SVET!

U Španiji je zabeleženo više od 135.000 slučajeva zaraze i više od 13.000 smrtnih slučajeva. Madrid je uveo niz interventnih mera kojima se pruža pomoć i preduzećima i građanima.

Anketa

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija