• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.04.2020

19:56

KORONA JE OSVETA, VODITE RAČUNA O ONOME ŠTO DOLAZI! Papa poslao uznemirujuću poruku! SEBIČAN SAM, TRAŽIM OPROST!

Vesti

KORONA JE OSVETA, VODITE RAČUNA O ONOME ŠTO DOLAZI! Papa poslao uznemirujuću poruku! SEBIČAN SAM, TRAŽIM OPROST!

Podeli vest

Rimokatolički poglavar se oglasio nakon dužeg vremena

Papa Franja izjavio je danas da je pandemija korona virusa jedan od "odgovora prirode" na ljude koji ignorišu trenutnu ekološku krizu.

U intervjuu datom putem mejla, a objavljenom u časopisu "Tablet i Komonvelt", papa Franja je rekao da je epidemija prilika da se uspori stopa proizvodnje i potrošnje i da se nauči da se razume i razmotri prirodni svet.

"Nismo odgovorili na delimične katastrofe. Ko sada govori o požarima u Australiji ili se seća da je pre 18 meseci brod mogao da pređe Severni pol, jer su se glečeri rastopili? Ko sada govori o poplavama?" rekao je papa, preneo je CNN.

PANIKA U VATIKANU! Sveštenik koji sa papom Franjom živi u istoj rezidenciji pozitivan na koronavirus!

"Ne znam da li je ovo osveta prirode, ali je sigurno odgovor prirode", dodao je on.

Papa Franja je, takođe, u intervjuu rekao da se oporavlja od bronhitisa i da se još više moli tokom ovog vremena velike nesigurnosti.

On je otkrio da odlazi na ispovest svakog utorka kako bi zatražio oprost za svoju sebičnost.

Papa Franja je kritikovao i odgovor na epidemiju, rekavši da beskućnici treba da budu stavljeni u karantin u hotelima, a ne na parkinzima.

On je ohrabrio one koji su u zatvorenom da pronađu kreativne načine kako da budu kod kuće.

"Vodite računa o budućnosti koja će doći", poručio je papa Franja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija