• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.04.2020

12:13

KORONA HARA SIROMAŠNIM NASELJIMA U SLOVAČKOJ! Uvode karantin u pet romskih naselja!

Vesti

KORONA HARA SIROMAŠNIM NASELJIMA U SLOVAČKOJ! Uvode karantin u pet romskih naselja!

Podeli vest

Vlasti u Slovačkoj uvešće karantin u pet siromašnih romskih naselja nakon što je zaraza korona virusom potvrđena kod 31 osobe koje žive u njima, prenosi AP.

Ovo će biti prva takva mera u Slovačkoj uvedena u cilju borbe protiv epidemije.

Vojno zdravstveno osoblje je prošlog petka počelo testiranje na korona virus u 33 romska naselja u Slovačkoj.

U ovim naseljima u kojima žive najsiromašniji Romi često nema vode za piće ni kanalizacije i vlasti strahuju da bi takvi uslovi doveli do ubrzanog širenja zaraze.

Testiranje na korona virus u ovim naseljima zatražili su romski aktivisti.

Vlasti su najpre testirale preko hiljadu Roma koji su u Slovačku došli iz zemalja teško pogođenih epidemijom, kao što je Britanija. Od srede je testirano ukupno 816 Roma.

Romima u zatvorenim naseljima biće dostavljane sve neophodne namirnice i neće im biti dozvoljeno da napuste ova područja.

U Slovačkoj je ukupno registrovano 682 slučaja zaraze korona virusom, a dve osobe su umrle.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija