• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.04.2020

13:19

ITALIJA JE UPRAVO OBORILA JOŠ JEDAN REKORD Ovoga puta, brojke su bile na STRANI BORBE ZA KRAJ UŽASA U OVOJ ZEMLJI

Vesti

ITALIJA JE UPRAVO OBORILA JOŠ JEDAN REKORD Ovoga puta, brojke su bile na STRANI BORBE ZA KRAJ UŽASA U OVOJ ZEMLJI

Podeli vest

Vidljivi prvi znaci usporavanja epidemije koronavirusa u Italiji, ali Svetska zdravstvena organizacija upozorava da nije vreme da mere oslabe, već da je potrebno udvostručiti i utrostručiti napore kako bi se pobedila epidemija.

 - Iako postoje pozitivni znaci u Italiji, situacija je i dalje veoma zabrinjavajuća. U Evropi se zaraza i dalje širi, čime je ukupan broj potvrđenih slučajeva do jutros iznosio 687.236, a 52.824 osobe su umrle - rekao je Hans Henri P. Kluge, regionalni direktor Svetske zdravstvene organizacije za Evropu.

Polovina lečenih od koronavirusa u Italiji, od kako je započela epidemija, oporavio se u poslednjih deset dana. Samo u zadnja 24 sata izlečeno je 2.099 ljudi što je rekordan broj za jedan dan, najviši od početka epidemije. Juče je 51.000 osoba testirano na COVID19 i samo 7,4% bilo je pozitivno.

“Ohrabrujući rezultati, možemo govoriti samo o smanjenju, ali sporom, broja zaraženih i hospitalizovanih, i taj rezultat varira od regiona do regiona", objasnio je zamenik generalnog direktora Svetske zdravstvene organizacije, Italijan Ranieri Guera.

Foto: Reuters/Flavio Lo Scalzo

 



U protekla 24 sata u Italiji zabeleženo je 1. 195. novozaraženih, a još zabrinjava situacija u Milanu, gde su svi parametri u porastu. U ostatku regiona Lombardiji smrtnost i hospitalizacija se smanjuju, a povećava broj oporavljeniih. Trenutno su u Italiji 95.962 osoba registrovane kao pozitivne na korona virus.

Raste zabrinutost i u pokrajini Veneto, gde je u toku jednoga dana bilo 389 novih infekcija. Poovećava se i broj lekara koji su umrli od epidemije Covid-19, zaključno sa jucerašnjim danom preminulo je 97.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija