• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

09.04.2020

19:08

RUSKI LEKARI RADE U SAMOM PAKLU, NISU POSTAVLJALI NIKAKVE USLOVE! Italijanski premijer Đuzepe Konte raskrinkao laži "zapada"!

Vesti

RUSKI LEKARI RADE U SAMOM PAKLU, NISU POSTAVLJALI NIKAKVE USLOVE! Italijanski premijer Đuzepe Konte raskrinkao laži "zapada"!

Podeli vest

Pandemija koronavirusa u Italiji je pošla po zlu i dok niko iz EU nije hteo da pomogne, iz Rusije su stigli lekari sa desetinama tona pomoći u medicinskim materijalima i lekarima

Italijanski premijer Đuzepe Konte nazvao je izuzetno uvredljivim aludiranje na to da je Rusija navodno postavljala uslove za pružanje pomoći Italijanima u borbi protiv virusa korona.

- Velika je uvreda za italijansku Vladu misliti da pomoć koju dobijamo od Rusije, Kine ili drugih zemalja može da utiče na geopolitički stav Italije. To je velika uvreda, ne samo za mene, već i za Vladimira Putina - rekao je on u intervjuu za „Bi-Bi-Si".

Konte je istakao da ne postoji politička pozadina u onome što se trenutno događa.

- Putin i ja smo obavili dugačak telefonski razgovor. Želim da istaknem da ruski predsednik nikada nije želeo da iskoristi situaciju u Italiji za vršenje pritiska dok je iskazivao solidarnost sa italijanskim narodom. Rusija to nikada nije tražila, niti je ikad na tako nešto pomislila - zaključio je italijanski premijer.

Istovremeno, italijanski ministar inostranih poslova Luiđi di Majo istakao je da je Moskva pokazala gest pomoći i solidarnosti.

E, TAKO SE PLJAČKA, AKO VEĆ TO RADITE - UPALI U RUDNIK, OTELI ZLATO SELI U AVION I ODLETELI! I sve je trajalo samo 10 minuta! ŠTA REĆI...

Ranije je ambasador Rusije u Italiji Sergej Razov izjavio da ruski vojnici u Bergamu rade u "samom paklu" zajedno sa italijanskim kolegama i istovremeno je ocenio njihov rad kao herojstvo.

Podsetimo, 15 aviona Il-76 ruskih vazduhoplovnih snaga sa vojnim specijalcima i opremom za pomoć u borbi protiv pandemije virusa korona stiglo je u Italiju između 22. i 25. marta, kako bi pružili pomoć u borbi protiv kovida-19.

UMALO INCIDENT NA GRANICI SA VENECUELOM! Ruski avion Su-35 presreo dva američka borbena aviona i PRIMORAO IH DA SE POVUKU! (VIDEO)

Širom sveta od novog korona virusa obolelo je više od 1,5 miliona osoba, preminulo je više od 88.000, a ozdravilo je oko 330.000 ljudi, prenosi sajt "Vorldometers".

U Italiji je zabeleženo najviše smrtnih slučajeva - 17.669. Kineski predsednik Si Đinping upozorio je na „nove teškoće i izazove" i rizik od drugog talasa zaraze kovidom-19.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija