• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.04.2020

09:22

NOVO OBRAĆANJE KRALJICE ELIZABETE: Uskrs nije otkazan, potrebniji nam je nego ikad! (VIDEO)

Vesti

NOVO OBRAĆANJE KRALJICE ELIZABETE: Uskrs nije otkazan, potrebniji nam je nego ikad! (VIDEO)

Podeli vest

Britanska kraljica Elizabeta obratila se javnosti drugi put za nedelju dana i poručila "neće nas pobediti korona virus".

Devedesetrogodišnja krajica, koja se i simbolično nalazi na čelu Anglikanske crkve, naglasila je i da "Uskrs nije otkazan". Ovo je njeno prvo preduskršnje televizijsko obraćanje naciji tokom vladavine duge 68 godina.

- Ove godine Uskrs će biti drugačiji za mnoge od nas, međutim, držeći distancu, mi čuvamo jedni druge. Ali, Uskrs nije otkazan, naprotiv, nama je Uskrs potrebniji nego ikad - rekla je kraljica Elizabeta.

Prošle nedelje, kraljica se obratila javnosti putem televizije tek peti put tokom svoje vladavine rekavši da će Britanci ostati odlučni i pridržavati se zabrane kretanja, ostati u samoizolaciji i pobediti pandemiju virusa KOVID-19.

Tom prilikom, ona je sadašnju situaciju uporedila sa svojim iskustvima iz Drugog svetskog rata, a danas je te reči podvukla religijskom porukom.

- Hristovo uskrsnuće njegovim sledbenicima je dalo nadu i novu svrhu, tom porukom svetlosti i nade treba da se uzdignemo nad onima koje nam šalju tama i smrt. Neka uskršnji plamen života bude naš vodič u vremenu kada se suočavamo s onim što je pred nama - poručila je kraljica i dodala da će pandemija biti pobeđena, a da će za tu pobedu biti zaslužan svaki pojedinac.

- Uskoro će doći bolja vremena, ponovo ćemo se sresti sa svojim rođacima i prijateljima, a do tada treba da budemo smireni i strpljiva - rekla je kraljica u video obraćanju na tviteru naglasivši da se ljudi širom sveta bore protiv istog neprijatelja.

Ove poruke kraljica je poslala u momentu kada je u Velikoj Britaniji od zaraze korona virusom umrlo skoro 10.000 ljudi.

Ove godine uskršnja služba u Vindzoru, kojoj je svake godine kraljica s članovima kraljevske porodice prisustvovala, neće biti održana zbog uvedenih mera koje zabranjuju okupljanje.

- Ljudima svih vera i nacija želim blagoslovljen Uskrs - poručila je kraljica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 4 godine

Tebi jeste jer u tvojim godinama neznaš kad će ti biti poslednji.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija