• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

13.04.2020

20:52

PRODAJTE BENTLIJE, BUGATIJE, PORŠEE, SPASITE ZAPOSLENE, PA NAM SE OBRATITE! Bugarski premijer ODUVAO bogataše i smislio način da sačuva ekonomiju u doba korone!

Vesti

PRODAJTE BENTLIJE, BUGATIJE, PORŠEE, SPASITE ZAPOSLENE, PA NAM SE OBRATITE! Bugarski premijer ODUVAO bogataše i smislio način da sačuva ekonomiju u doba korone!

Podeli vest

Bugarski premijer Bojko Borisov ponovo je predložio biznismenima da prodaju svoje skupe automobile pre nego što zatraže od države novac za spasavanje zaposlenih

Bugarski premijer Bojko Borisov ponovo je predložio biznismenima da prodaju svoje skupe automobile pre nego što zatraže od države novac za spasavanje zaposlenih.

- Često mi upućuju kritike da sam nekoga uvredio. Nikoga nisam uvredio. Reći ću samo da trenutno u ’bednoj Bugarskoj‘ postoji tri ’bugatija‘, 241 ’bentli‘, 123 ’ferarija‘, 54 ’majbaha‘, 22 ’meklarena‘, 87 ’lamborginija‘, 311 ’maseratija‘, za broj ’rols-rojs‘ automobila nisam siguran, ali mi se čini da smo prvi u Evropi. Imamo i 280 ’hamera", 4000 ’jaguara‘ i oko 5.000 "poršea" - nabrojao je Borisov automobile iz dokumenata koje je dobio od policije.

On je dodao da je pokušao da zaštiti zaposlene predlogom da se broj automobila smanji.

- Kada sam rekao da predstavnici nekih privrednih sektora treba da smanje broj ’rols-rojsa‘ kako bi sačuvali zaposlene, čime sam ih tačno uvredio? Oni tvrde da sam ih doslovno uvredio. Pokušavao sam da zaštitim zaposlene - istakao je premijer.

U BELORUSIJI NIKO NEĆE UMRETI OD KORONAVIRUSA! Lukašenko: Već smo pronašli kombinaciju lekova da spasimo ljude!

Krajem marta premijer je već kritikovao preduzetnike, pozivajući ih da prodaju svoje skupocene automobile. 

- Prodajte jedan od svojih ’mercedesa‘ ili ’majbaha‘ – odmah ćete platiti za prvi mesec. Nema automobila jeftinijih od 200.000 evra - rekao je premijer.

Podsećanja radi, najpre je podrška poslovnom sektoru došla od bugarskog predsednika Rumena Radeva.

Prošle nedelje je Narodna skupština Bugarske usvojila rebalans budžeta, kojim je predviđena mogućnost povećavanja državnog duga od 2,2 milijarde leva (oko 1,13 milijardi evra) do 10 milijardi leva (oko 5,13 milijardi evra).

Deo sredstava – 700 miliona leva (oko 359 miliona evra) upućen je Bugarskoj banci za razvoj za podršku fizičkih lica i preduzeća. Očekuje se da će deficit budžeta krajem godine iznositi 3.5 milijardi leva (oko 1.795 milijardi evra).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragan

pre 4 godine

BAVO BRATKO to je odlicna inicijativa i u Srbiji bi trebala da se odrzi ista akcija Za pocetak da se objavi broooj luksuznih automobila

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija