• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

14.04.2020

07:36

OPASNO SMO NALJUTILI VIŠE SILE! Prema Zemlji jure DVA ASTEROIDA, biće to KATAKLIZMA!

Vesti

OPASNO SMO NALJUTILI VIŠE SILE! Prema Zemlji jure DVA ASTEROIDA, biće to KATAKLIZMA!

Podeli vest

Razorni požari u Australiji, pandemija virusa korona, požar u Černobilju, a sada stižu i asteroidi. Čini se da je čovečanstvo zaista razljutilo i prirodu i više sile

Sistem za praćenje agencije NASA otkrio je dva asteroida koji će ove nedelje proleteti blizu Zemlje. Kako navodi Centar za svemirske objekte, 2020 Ge-Ha 2 i 2020 Ef-Iks 3 spadaju u najopasniju kategoriju Apolovih asteroida, što znači da se njihove orbite presecaju sa našom planetom. Oba objekta su kategorisana kao potencijalno opasna i proleteće blizu naše planete 15. aprila.

Asteroid 2020 Ge-Ha 2 je širok 29 metara i kako navodi NASA, neće predstavljati opasnost za Zemlju zbog svoje male veličine. Čak i ako asteroid padne na našu planetu, on ne bi mogao da dospe na površinu, jer će sagoreti u Zemljinoj atmosferi, uzrokujući eksploziju u vazduhu.
Međutim, 2020 Ef-Iks 3 je prevelik da bi sagoreo u atmosferi. Procenjen je promer od 89 metara, otprilike veličine Kipa slobode, a putuje brzinom od 37 km/č. Ako padne na našu planetu, izbrisaće područje veličine grada.

ASTEROID IDE KA ZEMLJI, NASA ĆE POKUŠATI DA MU PROMENI PUTANJU! Može li "kinetički udar" spasti planetu?! SVI ČEKAMO ŠTA ĆE BITI!

Otrovna kometa koja je bila svedok izgradnje egipatskih piramida vraća se u Sunčev sistem 
Ali ova dva nebeska objekta samo su kikiriki u poređenju sa grozdom asteroida koji će 29. aprila projuriti pored Zemlje. Asteroid (52768) 1998 OP2 ima prečnik otprilike od tri kilometra. Ovo je veliko koliko i Menhetn. Dobra vest je što se procenjuje da će ovaj svemirski div proći pored Zemlje na 3,9 miliona kilometara.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija