• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/dailymail

14.04.2020

15:57

ŠOK! PRVI PUT DA SE KORONA OVAKO PRENESE! Forenzičar se zarazio dok je radio obdukciju preminulog od koronavirusa!

Vesti

ŠOK! PRVI PUT DA SE KORONA OVAKO PRENESE! Forenzičar se zarazio dok je radio obdukciju preminulog od koronavirusa!

Podeli vest

Naučnici veruju da je lekar na Tajlandu umro nakon što je dobio koronavirus od mrtvog pacijenta

Forenzički radnik zaražen je u Bangkoku i to se smatra prvim takavim slučajem bilo gde u svetu.

U radu objavljenom u "Journal of Forensic and Legal Medicine", istraživači su upozorili da će se forenzički radnici i patolozi morati da se štite od infekcije.

Zdravstvene organizacije poput SZO preporučila su da medicinski i ostali radnici koji dolaze u kontakt sa telima umrlih budu veoma oprezni jer uvek nije poznato na koje se sve načine virus širi.

TRI NEDELJE NIJE NAPUŠTALA KUĆU A ZARAŽENA JE KORONOM: Nisam imala kontakt, ne mogu da verujem da sam OVAKO POKUPILA VIRUS! (VIDEO)

Foto: AP/Photo

Istraživači su svoj rad objavili 20. marta, kada je većina slučajeva na Tajlandu uvezena i bilo je malo znakova širenja virusa u zajednici kako su objasnili. 

Naučnici smatraju da postoji "mala šansa" da forenzičar normalno dođe u kontakt sa zaraženim pacijentom, ali da oni imaju kontakt sa leševima.

- Trenutno nema podataka o tačnom broju leševa kontaminiranih COVID-19, jer se oni rutinski ne proveravaju. Ipak, kontrola infekcije i univerzalne mere predostrožnosti su neophodne. Forenzičari moraju da nose zaštitnu opremu, uključujući zaštitno odelo, rukavice, naočare, kapu i masku. Postupak dezinfekcije koji se koristi u operacijskim salama može se primeniti i u patološkim / forenzičkim jedinicama -rekli su naučnici.

SVE O KORONAVIRUSU MOŽETE DA PROČITATE OVDE.
 

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija