• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

14.04.2020

17:30

POKUŠALI DA PRODAJU NEMCIMA NEPOSTOJEĆE MASKE U VREDNOSTI OD 15 MILIONA EVRA! Razotkrivena velika prevara!

Vesti

POKUŠALI DA PRODAJU NEMCIMA NEPOSTOJEĆE MASKE U VREDNOSTI OD 15 MILIONA EVRA! Razotkrivena velika prevara!

Podeli vest

Kriminalna grupa pokušala je da prevari zdravstvene vlasti u Nemačkoj i proda im nepostojeće maske za lice u vrednosti od 15 miliona evra

Sredinom marta nemačke zdravstvene vlasti sklopile su ugovor sa dve kompanije u Cirihu i Hamburgu za nabavku maski za lice vrednih 15 miliona evra.

Komunikacija se obavljala preko veb sajta u Španiji za koji će se kasnije ispostaviti da je lažan, a kada je dogovor za 10 miliona maski propao, zdravstveni zvaničnici preusmereni su na "dilera" od poverenja u Irskoj, koji ih je zatim povezao sa dobavljačem iz Holandije.

Tvrdecći da ima jaku komercijalnu vezu s kompanijom, muškarac je pružio garancije da će navodna holandska kompanija biti u stanju da isporuči 10 miliona maski za lice. Sačinjen je dogovor o početnoj isporuci od 1,5 miliona maski, u zamenu za avansno placćanje od 1,5 miliona evra.

RASTE BROJ OBOLELIH OD KORONE U NEMAČKOJ! Broj potvrđenih slučajeva veći od 125.000!


Kada su kupci shvatili da su prevareni, odmah su se obratili svojoj banci u Nemačkoj, pokrenuvši međunarodnu poteru za presretanjem sredstava i pracćenjem novca, navodi se u saopštenju Evropola.

Zatim je Interpol kontaktirao svoj nacionalni centralni biro u Dablinu, kao i irsku banku. Brza intervencija Nacionalnog biroa za privredni kriminal omogućila im je da zamrznu 1,5 miliona na računu i identifikuju irsku kompaniju koja je uključena u prevaru.

Ova operacija, u kojoj su za sada uhapšena dva lica u Holandiji, još je u toku, jer istražitelji širom Evrope nastavljaju rad na istrazi uz stalnu podršku Evropola i njegovih partnera, navodi se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće:  Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca
Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće: Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca

Nikola Ranđelović (31) iz Vlasotinca, suvozač u automobilu „reno megan“ kojim je upravljao G. K. (34), nastradao je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se prekjuče dogodila u selu Gornje Zuniče, nedaleko od Knjaževca. Da priča bude još tužnija, on je nastradao nakon što se vraćao sa veselja na kome je bio kum jednom od najboljih prijatelja!

25.04.2024

12:37

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija