• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.04.2020

09:38

SITUACIJA JE GORA NEGO ŠTO PRIKAZUJU! Broj umrlih od korone u staračkim domovima u Britaniji mnogo veći od zvaničnih podataka!

Vesti

SITUACIJA JE GORA NEGO ŠTO PRIKAZUJU! Broj umrlih od korone u staračkim domovima u Britaniji mnogo veći od zvaničnih podataka!

Podeli vest

Prema podacima britanskog Nacionalnog foruma za negu, broj preminulih od posledica korona virusa u staračkim domovima mnogo je veći nego što pokazuju zvanični podaci.

Kako prenosi BBC, Forum navodi da, ako se obrazac koji je otkrio u svom pregledu ponovio u staračkim domovima i sličnim institucijama, više od 4.000 starih osoba i osoba sa invaliditetom je preminulo od posledica ovog virusa.

Do 3. aprila je zvanično prijavljeno 217 smrtnih slučajeva u tim ustanovama u Engleskoj i Velsu.

Nacionalni forum za negu navodi da njegovi podaci pokazuju da postoje veliki propusti u zvaničnoj statistici o žrtvama korona virusa.

Kako ističe, u nedelji između 7. i 13. aprila 299 osoba preminulo od korona virusa u tim ustanovama.

To je trostuko više nego prethodne nedelje i dvostruko više nego tokom celog prethodog meseca.

Ukoliko se taj broj odrazi na sve domove za smeštaj starih, Forum procenjuje da je 4.040 osoba preminulo od posledica korona virusa, a da te brojke nisu uključene u zvanične podatke


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 4 godine

Šta je tu čudno? Pa britanci su poznati kao veliki lažovi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija