• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dailymail.co.uk

20.04.2020

13:39

DEVOJČICA (5) PREMINULA OD KORONAVIRUSA Roditelji je odveli kod lekara zbog glavobolje, smeštena je u bolnicu i VIŠE NIJE OTVORILA OČI

Vesti

DEVOJČICA (5) PREMINULA OD KORONAVIRUSA Roditelji je odveli kod lekara zbog glavobolje, smeštena je u bolnicu i VIŠE NIJE OTVORILA OČI

Podeli vest

Petogodišnja devojčica iz Mičigena, koja se pre mesec dana žalila na glavobolju, umrla je nakon što je obolela od koronavirusa. Nakon što je provela dve nedelje na respiratoru, Skajler Herbert umrla je u nedelju, prenosi Dejli mejl.

Ona je u martu testirana pozitivno na Covid-19, a kasnije je razvila redak oblik meningitisa i oticanje mozga.

Njena majka LaVondria rekla je kako je njeno napredovanje zaustavljeno, a da doktori veruju da joj je mozak "umro".

- Znala je da se neće vratiti kod nas - rekla je njena majka.

Veruje se da je Skajler prvo dete zaraženo korona virusom koje je umrlo u Mičigenu.

Njeni roditelji rekli su da ne znaju kako je devojčica dobila virus, kao i da nije imala drugih zdravstvenih problema.

Skajler je otišla u bolnicu 3. aprila i dobila je meningoencefalitis, retku komplikaciju koronavirusa, koja je uzrokovala oticanje moždanog tkiva i leziju na njenom prednjem režnju, rekli su njeni roditelji.

Prvi simptomi nisu odmah pokazali da je devojčica zaražena sa Covid-19.

Roditelji su je odveli kod lekara 23. marta nakon glavobolje koja nije bila ublažena lekovima. Kada joj je dijagnostikovala upala grla, devojčica je poslata kući sa antibioticima.

- Plakala je cele noći i govorila kako glavobolja ne prolazi. Zvala sam doktora, a on mi je rekao da lekovima treba 48 sati da deluju. Pošto je puno plakala, rekla sam suprugu da je odvedemo u Urgenti centar - ispričala je njena majka.

Kada su je odveli tamo, test je pokazao da je pozitivna na koronavirusa.

Glavobolja i blaga groznica smatrani su nuspojavama. Skajler je puštena dan kasnije, ali se vratila u bolnicu posle nekoliko sati.

Posle napada i visoke temperature smeštena je u bolnicu, gde je otkriveno da ima meningitis. Nažalost, devojčica više nikada nije otvorila oči.

U Mičigenu za sada ima više od 31.000 obolelih, dok je 2.389 ljudi umrlo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(FOTO) ZAMISLITE DA SAJAM OVAKO IZGLEDA! Vesić objavio slike privremene bolnice u Čikagu: ALI AMERIKANCI NEMAJU POLITIČARE I MEDIJE KOJI NAVIJAJU ZA KORONU!
Beograd

(FOTO) ZAMISLITE DA SAJAM OVAKO IZGLEDA! Vesić objavio slike privremene bolnice u Čikagu: ALI AMERIKANCI NEMAJU POLITIČARE I MEDIJE KOJI NAVIJAJU ZA KORONU!

Iako su mnogi osporavali mere Vlade i sve što je učinjeno tokom epidemije koronavirusa, jedna mala Srbija pokazala je kako se treba boriti za svaki život stanovnika svoje zemlje, a beogradski Sajam je samo jedan od pokazatelja posvećenosti, volje i želje da se ljudima pruži najbolja moguća nega u ovim teškim vremenima.

20.04.2020

10:08

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija