• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.04.2020

13:43

U ITALIJI DANAS POČINJE "MAKSI OPERACIJA"! Evo šta znači i kome je namenjena: Najviši iznos je 25.000 evra

Vesti

U ITALIJI DANAS POČINJE "MAKSI OPERACIJA"! Evo šta znači i kome je namenjena: Najviši iznos je 25.000 evra

Podeli vest

U Italiji već 16 dana opada broj umrlih, hospitalizovanih i novih slučajeva zaraze, ali ni u jednoj pokrajini još uvek nije zabeleženo nula zaraženih, a i dalje zabrinjava broj preminulih, koji je još visok,u zadnja 24 sada 433 osobe su umrle.

Zbog toga su oko pitanja kada otvoriti fabrike i početi proizvodnju stavovi italijanskih regija podeljeni, one bogatije na severu gde je locirana velika industrija, insistiraju da proizvodnja krene što je moguće pre, dok južne italijanske pokrajine insistiraju na “prvo zdravlje, onda rad”.

Predsednik jedne od najbogatijih pokrajina Veneto, Luca Zaia, rekao je da će nakon faze totalnog zatvaranja ( poslednja dva meseca), u narednom periodu svi morati da nauče kako da žive sa virusom.

Italijanska vlada najavila je za danas početak "maksi operacije", kako to nazivaju mediji, davanja gotovine, u vidu kredita, malim i srednjim preduzećima koja su blokirana pandemijom koronavirusa.

Banke su ovlašćene da odobravaju kredite do 25.000 evra, a novac će, tvrde u vladi, biti na raspolaganju još danas.

Foto: AP/Photo

 



Lombardija je među najbogatijim italijanskim pokrajinama, ali i najvise pogođena pandemijom koronavirusa. U toj pokrajini od početka pandemije umrlo je 12 213.

Zašto je bas ta razvijena regija najvise stradala u pandemiji, na to pitanje odgovor pokušavaju da daju stručnjaci razlicitih profila.

Čuveni pisac Roberto Savijano, autor bestelera “Gomora” napisao je “da je najveća regija u Italiji propala jer je uništila svoje društveno tkivo, a to sigurno nije napravo virus, to se dogodilo pre pandemije.

"Oni koji danas misle da će Lombardima, nakon svega, biti dovoljno da se vrate šopingu i aperitivima, da bi sve bilo kao pre epidemije, vređaju pre svega bol i žrtve koje zaslužuje objašnjenja, kako i zasto su stvari krenule onako kako smo videli”, pise Savijano.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

VIRUS JE NAPRAVIO MASAKR U NAJBOGATIJEM DELU ITALIJE Kada je stigao do siromašnih, DESILO SE ČUDO KOJE NEMA NIKAKVE VEZE SA SREĆOM
Planeta

VIRUS JE NAPRAVIO MASAKR U NAJBOGATIJEM DELU ITALIJE Kada je stigao do siromašnih, DESILO SE ČUDO KOJE NEMA NIKAKVE VEZE SA SREĆOM

Nakon sto je epidemija koronavirusa napravila pravi masakr u najbogatijoj italijanskoj pokrajini, Lombardiji, na severu zemlje, mnogi su strahovali da će bilans pandemije na siromašanom Jugu biti još gori, ali desilo se suprotno, između ostalog, kako ocenjuju neki stručnaci što su se pripremili na vreme, ali i zbog načina života na jugu.

17.04.2020

10:36

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija