• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnik

21.04.2020

13:39

TRAMP PRONAŠAO KRIVCA ZA PAD CENA NAFTE! Ova zemlja je na udaru, planira vođenje sankcija

Vesti

TRAMP PRONAŠAO KRIVCA ZA PAD CENA NAFTE! Ova zemlja je na udaru, planira vođenje sankcija

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp razmišlja da uvede zabranu uvoza nafte iz Saudijske Arabije

- Mi naravno imamo mnogo nafte, tako da razmišljam o tome (o uvođenju zabrane uvoza saudijskog ’crnog zlata‘) - naglasio je Tramp na konferenciji za štampu u Beloj kući.

Odluka američkog predsednika bi mogla da izgleda kao recipročna mera, pošto je u trenutku velikog pada potražnje u celom svetu Kraljevina povećala svoj izvoz u SAD za četiri puta – do 1,46 miliona tona. Istina, velika količina "crnog zlata" je završila je u fabrici za preradu nafte "Motiva", koja pripada Rijadu.

Ranije su mediji pisali da su naftne kompanije ovu meru već tražile od Trampa.

Prema stanju od 12.15 sati po moskovskom vremenu, cena junskih fjučersa za naftu "Brent" pala je na 19,94 dolara po barelu.

Cena majskih fjučersa za naftu VTI na njujorškoj berzi Nimeks porasla je za 95,06 odsto do minus 1,86 dolara po barelu, dok su cene za junski fjučerse pale za 18,31 odsto na 16,75 dolara po barelu.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Posmatrac

pre 4 godine

Pad cena nafte je bio neminovan. Na svim svetskim berzama indexi tacnije fjucersi su doziveli vratolomni pad - jer jednostavno nije bilo investitora koji su dali ponudu za kupovinu tih derivata na bilo kojoj berzi u svetu ! Ali sada ko ima para i herca pa preko neke brokerske kuce u Evropi kupi ove fjucerse po tako niskoj ceni i malo saceka sa prodajom istih - zadradit ce velike pare. Tako ce biti jos izvesno vreme a posle sledi najveci slom na svim svedskim berzama.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija