• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.04.2020

07:30

TALIBANI NE PRESTAJU SA NAPADIMA! Oružani sukobi širom Avganistana, zemlja GORI! (VIDEO)

Vesti

TALIBANI NE PRESTAJU SA NAPADIMA! Oružani sukobi širom Avganistana, zemlja GORI! (VIDEO)

Podeli vest

U sukobima regularne vojske i boraca talibana, koji u poslednjih 24 sata besne širom Avganistana, poginule su desetine ljudi, saopštile su vlasti u Kabulu, a SAD pokušavaju da posreduju u mirovnim pregovorima, prenosi Rojters.

U sinoćnjem napadu talibana na kontrolni punkt kod rudnika bakra u provinciji Logar poginulo je osam pripadnika snaga bezbednosti, saopštilo je ministarstvo rudarstva i energetike Avganistana.

Snage talibana napale su nekoliko kontrolnih punktova u provinciji Sar e Pul i likvidirali 11, a ranili 19 pripadnika snaga bezbednosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Avganistana saopštilo je da je u operaciji čišćenja izvedenoj u provinciji Logar likvidirano 20 boraca talibana.

U sukobima u provinciji Kandahar poginula su četiri pripadnika snaga bezbednosti i 31 borac talibana, navodi se u saopštenju lokalne policijske uprave.

Poginulih je bilo i u provinciji Gazni kasno preksinoć kada su u podmetnutoj eksploziji život izgubila četiri civila.

Napadi talibana ugrožavaju osetljivi mirovni proces u trenutku kada se Avganistan bori sa epidemijom korona virusa.

SAD i druge svetske sile apelovale su na talibane da obustave napade, a glavnokomandujući američke vojske u Avganistanu sastao se početkom meseca sa vođama talibana u Kataru.

U međuvremenu, talibani se nisu oglašavali povodom ovih izveštaja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gedza

pre 3 godine

pa pustite ih da se izrokaju, i posle ce da bude mir, nema sta amerikanci tu da glume mirotvorce i produzavaju agoniju, nece sigurno od tamo nekog Avganistana da naprave Svedsku

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija