• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RT

23.04.2020

11:32

OLUJE I TORNADA UNIŠTILI TEKSAS I OLKAHOMU! Najmanje 6 stradalih, više od 20 povređeno! (VIDEO)

Vesti

OLUJE I TORNADA UNIŠTILI TEKSAS I OLKAHOMU! Najmanje 6 stradalih, više od 20 povređeno! (VIDEO)

Podeli vest

Najmanje troje osoba je poginulo i više od 20 povređeno nakon što je protutnjao tornado u gradu Onalaska u teksasu koji se nalazi oko 145km od Hjustona. Još dve osobe su poginule od oluje u južnom delu Olkahome.

Nacionalna vremenska agencija potvrdila je prisustvo "velikog i ekstremno opasnog tornada", koji se obrušio u 6 časova ujutru po lokalnom vremenu.

Svedoci ovih vremenskih pošasti uspeli su da zabeleže strahote kamerama.

 

 

Tim za potragu i spasavanje nalazi se na terenu i pretražuje porušene kuće pokušavajući da spasu osobe koje nisu uspele na vreme da se evakuišu.

- Timovi za spasavanje su na terenu i trenutno imamo oko 20 do 30 povređenih osoba i potvrđena tri smrtna slučaja - saopštili su lokalni zvaničnici i apelovali na "volontere" da izbegavaju ovu oblast.

 

 

Oko 9.000 ljudi je ostalo bez struje, navela je agencija za energetiku i dodala da je tornado pričinio ekstremno veliku štetu na mreži i da nije poznato koliko će im vremena trebati za popravku.

 

 

U međuvremenu je i Olkahoma bila na udaru majke prirode sa takvom snagom da su kamioni razbacani pokraj puta.

 

 

Još jedan tornado je potvrđen u Džasperu u Teksasu blizu granice sa Luizijanom. Potvrđena je smrt jedne žene. Do 10:30 u sredu uveče potvrđeno je čak 21 tornado koji su protutnjali kroz Teksas i Olkahomu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija