• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.04.2020

14:58

NOVA POŠAST NA POMOLU! Kina strahuje od afričke bolesti konja, Tajland već pogođen!

Vesti

NOVA POŠAST NA POMOLU! Kina strahuje od afričke bolesti konja, Tajland već pogođen!

Podeli vest

Ministarstvo poljoprivrede Kine najavilo je danas da će početi sa uzimanjem uzoraka od konja koji žive u područjima duž južnih granica te zemlje kako bi bilo utvrđeno da li neki od njih boluju od afričke bolesti konja, a s obzirom da se to obolenje pojavilo na Tajlandu.

Ova veoma zarazna i smrtnonosna bolest pogađa konje, magarce i srodne životinje i endemskog je karaktera u podsaharskoj Africi, a njeno pojavljivanje na Tajlandu, usled kojeg je uginulo više od 200 konja, prvi je takav slučaj na tlu jugoistočne Azije.

Kako prenosi Rojters, kinesko ministarstvo je saopštilo da postoji relativno visok rizik od širenja bolesti budući da su insekti koji je prenose već prisutni u Kini, kao i zbog toga što je ona otkrivena na udaljenosti manjoj od 800 kilometara od kineske granice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DJOVANI

pre 3 godine

Igrlju se Americki Milijarderi Zmurke sa Covecanstvom,Pronasli su oruzije jace od Nuklearnog a to je Virus.Tesko svetu siromasnoj srednjoj Gradjanskoj klasi Rat je tek poceo oni su gori od Hitlera?????

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija